Na wyższych obrotach ma ten pomruk bardziej sportowy:D Ja sprzęgło nówkę załozyłem, jeszcze przy okazji można olej w skrzyni wymienić.

a wlasnie panowie co ile km sie wymienia olej w skrzyni?

Witam ponownie panów.
mam wymienione sprzeglo na jednomas z tarcza i dociskiem lecz lozysko oporowe zostalo stare i strasznie kolebocze.jakie mogl bym zalozyc?uzywke nowke z jednomasu czy z dwumasu?

Jak masz załozony jednomas to kup łozysko oporowe nowe pod te sztywne kolo.Wogle to powinienes caly komplet kupic odrazy wraz z łozyskiem oporowym.Druga sprawa to podane przez was ceny sprawiaja ze siwieje:-)Jednomas na uzywanym sztywnym kole +kompletne nowe sprzegło sachs to z robocizna ma max1000-1200zl na dA te całe zamiennniki valeo mozna se wsadzic,wiadomo gdzie.Z jednomasem to generalnie loteria bo gdyby tak nie było to juz by u mnie siedziało.U jednych chodzi fajnie u drugich telepie,brzeczy i tak dalej

To bardzo dobrze ja tez sporo poczytalem i tez chyba jednak wiekszosc byla na plus ale nie wszystkie.Jak dla mnie to troche ciezki temat:)

No 340 nm to juz naprawde sporo jak na te liche sprzeglo ale jak jezdzi to niech jezdzi zeby to byla skrzynia szostka to bylo by miodzio:)

komplet sprzegla jednomasowego jest na allegro za 1375zl do golfa, nówka. jesli moglbym prosic ktos moze podeslac mi link z tym lozyskiem.
Mam założony jednomas z tarcza i dociskiem lecz łożysko oporowe jest z dwumasy i strasznie klekocze na luzie a gdy wcisne sprzegło odgłos silnika jest taki jak ma być czyli słychać ładne tykanie silnika. Z czego można założyć to łożysko? a może ten klekot nie jest z łożyska oporowego?doradźcie mi panowie bo już nie mam pomysłu
Ostatnio edytowany przez polak90 (17-06-2013 00:46:55)