No wiec tak jak w temacie interesuje mnie sciagniecie tylniego zdesia w moim Mk V bo chce zamontowac hak
moze ktos wie co i jak !? albo ktos juz sciagał zdes
Szczerze to nigdy nie sciagalem zderzaka i tak naprawde to nie wiem jak to trzeba zrobic. Aczkolwiek na pewno pomocna bedzie Ci ETKA 7. Program, katalog ze wszystkimi czesciami. I tam jest przedstawione dokladnie jak zderzak jest umocowany tzn. wszystkie srubki itp. Ja w taki sposob rozbieralem lusterko u siebie kiedys i przyznam, ze dalem rade ale tylko dzieki etce. Etka jest do sciagniecia w dziale download.

Master dobrze gada, zreszta mozesz zapytac np. na vwgolf.pl . aaa i troche off top, widzialem, ze na jakims forum miales adres w stopce golfmkv.yoyo.pl, jednak nasz poprawny adres to golfv.bbs.pl. Prawda, ze lepszy? Milo by bylo jakbys zmienil. Pozdrawiam.

Witam . Post stary ale odpowiedzieć warto. Trzeba zdjąć tylne lampy od bagażnika i pojawią się śruby od zderzaka . Pozostałe od spodu auta i wychodzi . Pozdrawiam .

Najpierw trzeba zdemontować lampy. Pod lampami są 2 śruby, od spodu chyba 2 lub 4 śruby i przy nadkolu trzeba też odkręcić po parę śrub z nadkola i 1 śruba pionowo wkręcana na samym rogu zderzaka po odgięciu nadkola jest widoczna.
Ostatnio edytowany przez VACYL (28-10-2011 20:21:07)

Uploaded with ImageShack.us

VACYL napisał:
http://img836.imageshack.us/img836/6058/dsc01967y.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Wie ktos moze z Was jak nazywa sie ta kratka kwadratowa ktora jest wsadzona w rame golfa.Musze ja sciagnac i wymienic na nowa bo nie ma na niej gumy ochronnej tak jak z lewej strony,i mi leci woda do bagaznika....bylbym bardzo wdzieczny