tak
18 a może 19, jeszcze nie wiem.. narazie wyzbywam się wszystkiego, co będę zmieniał na nowe..
felgi najłatwiej sprzedać
ale to temat nie do tego wątku Emil.. na wiosnę, jak wszystko będzie na cacy, to zrobię piękny opis co i jak w moim profilu..
pzdr

Odpowiedź jest prosta. Wg mnie większy profil lepiej spisuje się w warunkach zimowych. Niestety mamy takie a nie inne drogi. Może gdybym poruszal się tylko i wyłącznie po warszawie, to przejmowalbym się wyglądem samochodu. Jesteśmy w dziale opony/felgi, a nie tuning, więc mam nadzieje że moje wyjaśnienia zostaną zrozumiane

ja jeżdżę zimą na 195/65?R15 a latem 225/45/R17 i wzrost spalania nie jest odczuwalny jedynie jak samochód jest mocno załadowany , a teraz kupiłem na allegro nowe klebery Hydraxer po bardzo promocyjnej cenie po 260zł za szt jeśli jeszcze są to sobie to sprawdź bo już jeździłem na nich i byłem zadowolony
Witam ja mam pytanie z innej beczki, mam do kupienia piękne alusy z oponami z 2008 roku, opony 6 mm, tylko ten rocznik mi się nie podoba, czy opony już prawie 6 letnie mają dobre właściwość jezdne. Najgorzej że sprzedawca chce sprzedać samych felg.

tomaszekk napisał:
czy opony już prawie 6 letnie mają dobre właściwość jezdne.
Ważniejszy chyba jest ich stan. Jak z nimi się obchodzono. Nie mogą być sparciałe, popękane, poobcierane ani zdeformowane. Niektórzy pastują opony przed sprzedaniem, to może znaczyć że mają coś do ukrycia. Omijał bym takie.
Jeżeli ktoś kupi dobre nówki, mało jeździ to też mu wystarczą na lata 
Opony nie mogą mieć więcej jak 10 lat . jeśli są w dobrym stanie (nie wyząbkowane , sparciałe , popękane) to nie odczujesz ich rocznika podczas eksploatacji .