Witam, dawno mnie nie było ponieważ byłem trochę zajęty. Mam takie pytanie, zastanawiam się nad zamontowaniem halogenów, ale nie wiem czy okablowanie jest fabrycznie połozone czy tez trzeba puścić wiązkę kabli... Jeszcze jedno gdzie znajduje się przełącznik do owych halogenów?

Przelacznik masz tak jak normalnie swiatla sie zapala, z tym, ze aby zaswiecic halogeny musisz pociagnac przelacznik do siebie. Troche z tym, pieprzenia jest bo musisz kilka rzeczy puscic od halogenow no i wymienic np. wspomniany przelacznik swiatel, podlaczenie nie jest az takie trudne bo kabel z halogenow wpinasz tylko we wtyczke i po problemie.

Okej dzięki, będę próbował podłączyć te halogeny.

a czy jest jakas koniecznosc ingerencji w komputer by na zegaraz zaswiecalo sie kontrolka informujaca o wlaczinych halogenach

Czy znajdę gdzieś instrukcję " zakładam halogeny - krok po kroku"
Sam zaczynam myśleć o PM z przodu...
Nie wiem czy nie ma na forum już jakiejś instrukcji, może nie być. TUTAJ JEST OPISANE CO I JAK

Wielkie dzięki.

A CZY MOZNA TAK PODLACZYC HALOGENY BY SWIECILY ROWNIEJ JAK KIERUNEK PRZY SKRECIE W LEWO LEWY HALOGEN W PRAWO PRAWY HALOGEN JAKO SWIATLA KIERUNKOWE

Mając przeciwmgielne i moduł 30bajtowy możesz włączyć doświetlanie zakrętów (działa przy prędkości do 40km/h przy włączeniu kierunku lub skręcie kierownicy)

a czy noca jadac na wlaczonych halogenach mgielnych skrecajac w lewo prawy zgasnie

Szczerze mówiąc nie wiem, ale na logikę biorąc..skoro są włączone to takie powinny zostać. Ja obstawiam że jak włączysz PM to doświetlanie wtedy nie działa - a raczej działa cały czas w obie strony 

a co to jest ten moduł 30 bajtowy:)

i w jakich modelach jest ten moduł czy moj golfik taki ma czy jakis slabszy standardowy

Moduł centralnej elektryki musi być 30 bajtowy. Sprawdzić możesz odczytując symbol z samego modułu i sprawdzenie w necie ilu bajtowy on jest, lub podpinając się do VAGa.
Jak włączyć doÅ›wietlanie znajdziesz tutaj: http://furmanka.blogspot.com/2009/12/mk … ering.html
Na tej stronie znajdziesz sporo informacji o modach golfa V/jetty

dziekuje bardzo dziekuje 

oj bylem u 3 elektrykow oj nie wiedza jak sie za to zabrac i jeszcze koszty to powyzej 200zl

To coś kiepskich elektryków odwiedziłeś. Halogeny zakładałem sam, bułka z masłem. Doświetlanie zaketów - to sprawa zaznaczenia odpowiedniej opcji w kompie, ewentualnie wcześniej wymiana i zaprogramowanie modułu.