Witam mam pewien problem z moim golfem po zimnie zaczęła mi wychodzić korozja na progach od przedniego koła z dwóch stron
gdy dokładnie się przyjrzałem odkryłem że od dołu progu gdzie przylega nadkole plastykowe jest spora szczelina dziura w której nalepiło się pełno błota tak samo jest z drugiej strony
i moje pytanko czy tak powinno być?? czy golfik tak dostał że zostały tam dziury czy po prostu brakuje jakiegoś elementu (izolacji, zaślepki) i czy spotkaliście się z takim przypadkiem i jak to wygląda w waszych golfach w tym miejscu?
zamierzam w najbliższym czasie odwiedzić lakiernika. proszę koledzy o opinie na dole załączam fotki 

to co mówisz o tej dziurce w błotniki to ja też mam, zauważyłem to jak szpachlowałem bo tez te progi mi rdzewiały i dokładnie jak mówisz zbiera sie tam błoto i brud głupio wymyślane myślałem zeby silikonem to zakleić ale nie wiem..

też się właśnie zastanawiam czy to tak ma być czy czegoś tam brakuje hmmm:/ może się jeszcze ktoś wypowie na ten temat

a powiedz mi jestes z centrum Op czy okolic znasz dobrego lakiernika? bo w mojej okolicy nie ma a do op mam 40km

jestem z okolic Opola (Chróścina Opolska) tak u mnie jest lakiernik który ma umowę serwisową z Lellek VW dobrze robią i się dobrze cenią 

arni871 napisał:
też się właśnie zastanawiam czy to tak ma być czy czegoś tam brakuje hmmm:/ może się jeszcze ktoś wypowie na ten temat
Tam gdzie zaznaczyłeś na foto nr 4 oryginalnie w miejscu składania błotnika z progiem jest szczeliwo (coś w rodzaju silikonu) i to powoduje, że nie powinna tam się pojawiac korozja. A może Panowie w swoich samochodach mieliście fabrycznie zamontowane przednie fartuchy przeciwbłotne tzw. "chlapacze"? Bo to właśnie one przyczyniają się mocno do takiego stanu jaki jest w waszych samochodach (ich konstrukcja powoduje, że w tym "rowku" zbiera się woda i błoto, a "chlapacz" drży i taką "pastą polerską" szlifuje to miejsce.
Ostatnio edytowany przez RUTRA (14-06-2012 22:15:22)

jak auto kupiłem nie było chlapaczy i raczej ich tam nie było.

Ja też nie miałem chlapaczy i nie mam.
arni871 napisał:
jestem z okolic Opola (Chróścina Opolska) tak u mnie jest lakiernik który ma umowę serwisową z Lellek VW dobrze robią i się dobrze cenią
oki dzieki arni871 dzieki za namiary wiem gdzie chróścina wiem gdzie to mam tam kupla w razie czego zglosze sie o adres.