Wtiam , dzis zmieniałem sobie koła na zimowe i zauwazyłem ze mam spreżyny koloru niebieskiego, to sa jakies sportowe czy co?

dedykowany Eibach montowany w salonie/serwisie.
VW/Audi/Seat dogadał się z firmą Eibach i sprężyny z serii Pro-Kit malują im na niebiesko i oferują jako pakiet obniżający w salonach VW...
Nic tylko się cieszyć, samochód powinien być niższy od serii ok 30mm

fakt wyglada jakby miał mniej , sa zdj to sam luknij, tylko koło 15 za małe ale zmiana na wieksze bedzie.
Ostatnio edytowany przez lemis (15-11-2012 16:48:29)

ano siedzi niżej niż zwykła golfina, czyli pewnie masz to o czym pisalem.
Nic tylko sie cieszyc.

tak wynika, bo jak jest naklejka w bagazniku z wyposazeniem to jest kod ze wyjechał na 17 z salonu to by sens miało, koło wieksze i w doł

lemis napisał:
tak wynika, bo jak jest naklejka w bagazniku z wyposazeniem to jest kod ze wyjechał na 17 z salonu to by sens miało, koło wieksze i w doł
jeśli był by obniżony fabrycznie to nie musiał by mieć tego w kodzie wyposażenia na wlepce w bagażniku?jak mam wersje sport i siedza tam sprężyny koloru czerwonego bez nazwy producenta tylko jakiś numer i w kodzie wyposażenia jest coś o zmniejszonym prześwicie zawieszenia,pozdrawiam

trzeci5 napisał:
lemis napisał:
jeśli był by obniżony fabrycznie to nie musiał by mieć tego w kodzie wyposażenia na wlepce w bagażniku?jak mam wersje sport i siedza tam sprężyny koloru czerwonego bez nazwy producenta tylko jakiś numer i w kodzie wyposażenia jest coś o zmniejszonym prześwicie zawieszenia,pozdrawiam
kolego kod wyposazenia ze wyjechał na 17 wyraznie jest napisane 

ja nie pisze o felgach tylko zawieszeniu ze powinno być w kodzie wyposażenia coś o tym wspomniane np.tak jak u mnie,pozdrawiam

trzeci5 napisał:
ja nie pisze o felgach tylko zawieszeniu ze powinno być w kodzie wyposażenia coś o tym wspomniane np.tak jak u mnie,pozdrawiam
no niby tez co jest wspomniene ze wersja sport i ze amortyzatory do sportowego projektu;p
chyba ze zły dekoder miałem
Ostatnio edytowany przez lemis (16-11-2012 13:54:37)

u mnie w kodzie jest wspomniane o zawieszeniu a że wersja sport to jest napisane zaraz pod nr.VIN zresztą sam zobacz

trzeci5 napisał:
u mnie w kodzie jest wspomniane o zawieszeniu a że wersja sport to jest napisane zaraz pod nr.VIN zresztą sam zobacz
http://imageshack.us/a/img5/2228/s6303759.jpg
no u mnie ze sport to było w kodzie ale zobacze zaraz w książce, no i nic nie ma jak sport u ciebie, jest trendline;d

Ja na wlepce tez mam sport i jest -15 mm dla mnie wystarczy

Ja osobiscie schodziłbym rowno.Jak dla mnie -40 byłoby idealnie. Te -30 jest bardzo dobrze ale nie idealnie

Pasterz napisał:
Właśnie znajmy ma MkIV obniżone tak że przód siedzi odrobinę bardziej niż tył (mniej więcej taka konfiguracja jak pisałem wyżej) i powiem szczerze że mi się to podoba, ale z drugiej strony fajnie jak siedzi równo po całości, już sam nie wiem...
doradzajcie jeszcze ktoÅ› coÅ›
sadzaj równo,w MK IV tak miałem przy gwincie że jak przód obniżyłem tak jak mi odpowiadało to tył miałem na maksymalnie skręcony i mimo to stał nieco wyżej ,więc wywaliłem z tyłu regulację i zostały same springi i w tedy tył usiadł tak nisko jak był przód