Witam
Zakupiłem niedawno Golfa 5 i posiadam fabryczne radio, chce sobie wymienić na takie radyjko: Radio samochodowe Peiying Alien model PY9907
co Wy o tym myślicie? i czy będe miła problem z podłączeniem go??
radyjko fajne, wg mnie bd potrzebna ramka adaptująca radio do samochodu, i troche bałbym się tej firmy to made in china w najczystszym wydaniu (proponuję Ci też złożyć post i pokazać autko opisać je, a nie pierwszy post i od razu nowy temat itd)

Kiedys przez mysl mi przeszło to radyjko bo to taki kombajn za 1000zl i ma automape na ktorej mi zalezy ale naczytałem sie troche i zrezygnowałem jakos teraz poluje na cos co pasuje w fabrycze miejsce z automapa.Rns 510 odpada bo tam nie ma opcji odpalenia AM:|No co jakosc wykonania tego radia napewno nie jest bardzo dobra no ale za 1000zl nie sie co spodziewac cudow.Zalezy na co kogo stac Ci co maja radyjka za 5 kola w autach powiedza Ci ze to szajs ale nie kazdego stac na alpine.Jak dla mnie gdyby to szło zamontowac w fabryczne miejsce bez zadnych ramek i pierdoł to bylbym w stanie dac tego tysiaka za ta chinke:)Ale tak to nie ma szans.

no tak ale żadne inne radio nie widziałem z dvbt a ono posiada. Tylko mnie martwi czy sobie poradzę z podłączeniem go. Bo niewiem gdzie ulokować najlepiej antenke od nawigacji i od tv. Też nie posiadam głośników z tyłu, i niewiem jakie tam mają być te dystatnse bo patrzyłem na necie ale większość piszę przód, także pewnie do tyłu nie pasuja, Ja mam golfa 5d.

i czy ta ramka bd pasować ? https://www.car-tronic.pl/ramka-radiowa … p2323.html
Edytuj posty. Pasterz

No ma dvbt,ramka powinna podejsc aczkolwiek musisz sie upewnic anete ładujesz na srodku konsoli za nawiewami z tym akurat nie ma problemu

No Siema
powiem Ci tak miałem okazje to radio testować w swoim golfie ( mój znajomy ma lombard i gość mu takie radio przyniósł...) Wiec tak: radio ma dosłownie wszystko . żadne markowe nie jest tak rozbudowane. DVbt hmmm kiepsko odbiera antenka ma magnes wiec moznaa ja na dach wrzucić
navi nawet dosc sprawnie chodzi. wyświetlacz szalu nie robi
natomiast jakość dźwięku z tego radia porostu masakra
jeżeli Ci słoń na ucho nadepnął to wytrzymasz
musisz dokupić ramkę by założyć do niej "kieszeń" radia a następnie radio wsuwasz w ta kieszeń
dzięki temu możesz wyjąć radio bez demontażu calej konsoli. koszt tej ramki 20 zł. kwestia podłączenia samego radia : a wiec musisz również zakupić przejściówkę do zasilania. wtyk VW nie pasuje do standardowego ISO. koszt takiej przejściówki 30 zł. przejście podpinasz do wtyku VW a do niego kostkę radia. i teraz zostaje kwestia ANTENY FM. golf ma 2 anteny na kablu koaxialnym wiec do tego radia ich nie podłączysz. i znów kolejny wydatek . koszt takiego separatora ok 30 zł ( separator na 2 anteny) na allegro duzo jest pojedynczych. nie polecam. na pojedynczym kiepsko odbiera radio w mieście . podsumowując : radio za 1000 zł tak wypasione za ta cene ok. dźwięk jaki produkuje średniej jakości. nie każdemu to przeszkadza. ja osobiscie jestem audiofilem wiec jakosc przede wszystkim
obecnie u siebie mam założonego PIONEERA 8400BT
radyjko super .. tylko cena 2600 zł
jesli będziesz mial wszystkie potrzebne adaptery to dasz sobie rade
pozostaje kwestia demontażu konsoli
pozdro
aaa na allegro sa cale komplety do montażu
wiec poszukaj
Ostatnio edytowany przez krzysztofgrundi (23-01-2013 19:15:25)

a ten pioneer ma dvbt?

spr na allegro to powiem ci nawet nawet radyjko , a jakbys zakupił w jakims salonie badz sklepie (np media markt) to nie zamontuja ci juz gratis?? bo z tego co wiem to montowali przy zakupie

Pioneer nie posiada telewizji . ale zawsze mozna dokupic zewnetrzny tuner i podlaczyc. ja mam Pionka dla jakosci dzwieku a nie dla TV

jak najlepiej wyjąć radio fabryczne a wstawić to razem z adapterem? znacie jakiś dobry sposób?

a jak ten separator do anteny wyglÄ…da???

tutaj masz link. potrzebujesz taki
http://allegro.pl/skoda-seat-vw-separat … 21861.html

Podłączyłem wczoraj to radyjko, i jak mam ten separator to do czego służy ten pojedynczy biały kabelek??? i też mam przejściówkę kostki iso i były dwa woln kable pomarańczowy i czerwony, czerwony do plus to podłączyłem go, ale niewiem gdzie i do czego służy ten pomarańczowy kabelek??? i czy znacie jakąś dobra antene do tv bo ta co jest w zestawie jest stanowczo za słaba ???

Siema
Powiedz marius89 czy to fabryczne radio Masz na sprzedaż ?? 

Czy wie ktoś albo może pomóc jak przeciągnąć kable zasilające do bagażnika??? Bo chce podłączyć tube a nie mam instalacji wgl

panowie a mieliscie doczynienia z takim czym jak vnox ?
http://allegro.pl/nawigacja-vw-i3088406125.html
Dedykowane radyjko niewiele od orginalu odbiega a calkie potezny kombajn, tylko jak tu z jakoscia wszystkiego ;/. Ciekae czy lepsza od rns 510. Fajnie bo jest win ce i praktycznie nieogeraniczone mozliwosci spzretu sa
marius89 napisał:
Czy wie ktoś albo może pomóc jak przeciągnąć kable zasilające do bagażnika??? Bo chce podłączyć tube a nie mam instalacji wgl
Poszukaj na forum, było maglowane kilka razy, tutaj jedna z wypowiedzi:
http://www.golfv.pl/viewtopic.php?id=1189