Wie ktoś jak można zamontować taka zarówke w gniazdo h11? Nie wiem jaka jest ta żarówka(typ) z ledami 
Moze jakis pomysł? 

Ostatnio edytowany przez TanQ (12-05-2014 17:17:23)

Witam, ostatnim czasem wracałem ze studiów do domu moim Golfem V. Po pewnym czasie jezdy autostradą A2 z prędkością 110km/h - 120km/h auto zaczeło szarpać co jakiś czas. Zerował się licznik obrotów na jakąś 1s i ponownie powracał do normalnego stanu. Zaczęła migać kontrolka EPC lecz za chwile gasła. Po paru takich "szarpaniach" zdecydowałem sie zatrzymać i otworzyć maskę. Poczułem swąd spalonego plastiku i uleciał delikatny dymek dokładnie z miejsca który jest zaznaczony na zdjęciu http://ifotos.pl/zobacz/golf-v-si_enwaprn.jpg Odczekałem chwile aby silnik chwile ostygł i ruszyłem dalej po paru kilometrach i kolejnych "szarpaniach" akumulator odciął zasilanie, silnik zgasł i zatrzymałem sie na poboczu. Dalej samochód nie ruszył i podczas przekręcania kluczyka słychać że chce ruszyć ale jak gdyby nie otrzymywał paliwa. Czy ktoś wie co może być przyczyną ?
P.S. Nie jestem ekspertem od motoryzacji więc proszę o wyrozumiałość jeżeli nie będę rozumiał jakiś terminów 
Ostatnio edytowany przez soulkirou (13-05-2014 13:51:04)

Witam mam pewien problem mianowicie gdy włączę światła podświetlanie włącznika (tego pokretła) po kolo 2s gaśnie. Gaśnie również podswietlenie ściemniacza i regulatora wysokości świateł. I tak jest zawsze bez względu czy włączę pozycję czy mijania. Podświetlenie reszty włączników działa dobrze. Spotkał się ktoś już z tym??

JohnTitor napisał:
Witam mam pewien problem mianowicie gdy włączę światła podświetlanie włącznika (tego pokretła) po kolo 2s gaśnie. Gaśnie również podswietlenie ściemniacza i regulatora wysokości świateł. I tak jest zawsze bez względu czy włączę pozycję czy mijania. Podświetlenie reszty włączników działa dobrze. Spotkał się ktoś już z tym??
a czy podświetlenie lampki w suficie tez gaśnie?jeśli tak to zobacz czy żarówka od podświetlania popielniczki i zapalniczki nie jest przepalona bo to najczęstsza przyczyna,pozdro

trzeci5 napisał:
a czy podświetlenie lampki w suficie tez gaśnie?jeśli tak to zobacz czy żarówka od podświetlania popielniczki i zapalniczki nie jest przepalona bo to najczęstsza przyczyna,pozdro
¯arówka w popielniczce się spaliła. Mistrzu co ma zrobić aby posiąść twoją wiedze 

JohnTitor napisał:
trzeci5 napisał:
¯arówka w popielniczce się spaliła. Mistrzu co ma zrobić aby posiąść twoją wiedze
dużo czytać forum 

tak na poważnie usunołeś usterkę?pozdro

Tak rozebrałem popielniczkę i wydarłem tą żaróweczkę z oprawki. Miałem problem ze znalezieniem takiej w domy ale takie same są w Matizie
i zrobiłem przeszczep. Dzięki za szybka pomoc.

Witam, mam takie pytanie, mielicie lub macie tak ze jedziecie na włączonej klimie i chłodzi i jest wsio ok, samo wył ide do domu i np za 3 godz jadę gdzieś i włączam nawiew bez klimy i szyby zaczynają parowac po czasie odparowują wiadomo, cos mi nie pasi bo wczesniej chyba tego nie było.
wymień filtr przeciwpyłkowy...

Krzycho78 napisał:
wymień filtr przeciwpyłkowy...
byl wymieniany i robiony ozon
to sprawdz czy nie masz wody pod dywanem...

czytałem na innym forum niby tak jest zero paniki

Witam, mam takie pytanko co do wymiany sprężyn (przód) zapewne nie jedna osoba je wymieniała, czy to jest jakas skomplikowana sprawa czy do ogarniecia samemu?

samemu raczej nie wymienisz, chyba że masz dobre zaplecze warsztatowe.
Ja wymieniałem raz i po pierwsze to wszystko przeważnie po kilku latach niewymieniania jest zapieczone ( dolne mocowanie amortyzatora, sruby stabilizatora itp) a po drugie potzreba tam taki duży torx- którego ja nie miałem.
Osobiście po tym doświadczeniu wolę zapłacić 150zł i mieć z głowy 
Ostatnio edytowany przez Suchy (03-06-2014 16:03:37)

Suchy napisał:
Ja wymieniałem raz i po pierwsze to wszystko przeważnie po kilku latach niewymieniania jest zapieczone ( dolne mocowanie amortyzatora, sruby stabilizatora itp) a po drugie potzreba tam taki duży torx- którego ja nie miałem.
Osobiście po tym doświadczeniu wolę zapłacić 150zł i mieć z głowy
wiem ze jest torx nie wiesz jaki rozmiar? sciagaczke do sprezyn mam zeby scisnac

lemis napisał:
Suchy napisał:
Osobiście po tym doświadczeniu wolę zapłacić 150zł i mieć z głowywiem ze jest torx nie wiesz jaki rozmiar? sciagaczke do sprezyn mam zeby scisnac
nie pamietam, zmieniałem dobre półtora roku temu

co moze być powodem gorszego odpalania na ciepłym silniku? dodam że rozrusznik wymieniłem i bez wiekszego szału, generalnie odpala okolo2 sek. a na zimnym od strzała. dodam ze wymieniałem wczesniej wałek rozrządu, pompowtryski. silnik 105KM BKC

niby korekta dawki startowej pomaga