Od niedawna zauważyłem taki problem ze podczas odpalenia klimy (klimatronik) zaczyna strasznie głosno chodzić wiatrak. Tak ma byc czy cos sie popsuło? Głos podobny jest do odkurzacza jesli chodzi o siłe głosu.

TanQ napisał:
Od niedawna zauważyłem taki problem ze podczas odpalenia klimy (klimatronik) zaczyna strasznie głosno chodzić wiatrak. Tak ma byc czy cos sie popsuło? Głos podobny jest do odkurzacza jesli chodzi o siłe głosu.
wiatrak obroty swoje ma i jakiś hałas robi jak klime włączysz, takze raczej nie ma co panikować

Witam jestem nowy i mam problem z klimatyzacją. Pojechałem ostatnio do mechanika który uzupełnił stan klimatyzacji. Po wlączeniu klimatyzacji z nawiewów leci coraz zimniejsze powietrze tak jak powinno. Lecz z czasem, mimo ustawienia na maksymalny nawiew leci ono coraz wolniej... Obstawiam ze to moze być walniety jakis czujnik albo po prostu jakos zamyka sam klapke. Nie wazne gdzie ustawie nawiew to powietrze po pewnym czasie przestanie wiac... Na komputerze nie pokazuje mi zadnego blędu. Mechanik od klimatyzacji powiedzial ze nigdy w zyciu czegos takiego nie widzial... (podejrzewam ze jego wiedza na temat klimatyzacji jest adekwatna do klijentów ktorych posiada). Tak więc drodzy forumowicze chcialbym sie dowiedzieć czy ktos z was mial taki problem?

witam koledzy mam pytanko odnośnie przewodu klimy chodzi o te cienką rurkę co jest na niej zaworek. widze że sa różne ich oznaczenia czy one sa zamienne ?? bo u mnie jest wężyk pęknięty

Siema.mam pytanie...chodzi mi o zalozenie filtru stozkowego,czy to wystarczy kupic cos takiego i zalozyc czy trzeba cos wiecej robic? http://allegro.pl/filtr-stozkowy-sporto … 27614.html
Panowie, potrzebuje takiej pomocy, chcę dziś zamówić sobie nowe głośniki bo sprzedaż przełożyłem na przyszły rok.
Mam wersję Golfa gdzie z przodu są 3 głośniki nisko średnio tonowy i tweeter, jakie są wymiary tych głośników podpowie ktoś?
I jeszcze, mam oryginalne RNS czy tam RDC 300 i jakie trzeba kupić głośniki 4 czy 8 omowe

Knapu88 napisał:
Siema.mam pytanie...chodzi mi o zalozenie filtru stozkowego,czy to wystarczy kupic cos takiego i zalozyc czy trzeba cos wiecej robic? http://allegro.pl/filtr-stozkowy-sporto … 27614.html
lepiej zainwestuj w sportowa wkładkę filtra,jest lepsza jeżeli chodzi o utrzymanie jej w czystości

Tzn sportowy filtr?To ma takie same dzialanie?

Knapu88 napisał:
Tzn sportowy filtr?To ma takie same dzialanie?
dokładnie,jest wykonany z takiego samego materiału jak stożek,do tego kupujesz płyn do czyszczenia i olejek do nasączania i masz filtr wielokrotnego użytku wystarczy 1-2 razy w roku wyczyścić

co daje taki sportowy filtr?

Kaczor20 napisał:
co daje taki sportowy filtr?
mniejszy stawia oporu przy zasysaniu powietrza,ja dałem taki ze względu na to że nie trzeba go wymieniać,

Witam
Mam pytanie odnośnie śrub (tzw "szpilek") do kół, czy jest różnica między śrubami do felg aluminiowych a stalowych?
W tej chwili posiadam śruby stożkowe.

niema żadnej

pabloo8600 napisał:
Witam
Mam pytanie odnośnie śrub (tzw "szpilek") do kół, czy jest różnica między śrubami do felg aluminiowych a stalowych?
z tego co sie orientuje to do stalowych powinny być krótsze a do aluminiowych dłuższe, chodzi o sama śrubę

pabloo8600 napisał:
Witam
tak faktycznie to do felg stalowych sa przewidziane śruby z półokrągłe a stożkowe do alumów ale w fabrycznie montowanych alumach przeważnie spotyka sie śruby z łbem kulowym,najlepiej sprawdź jakie gniazdo jest w felgach które chcesz założyć i będziesz wiedział jakich śrub ci trzeba,co do długości śruby to musi sie dana śruba minimów wkręcić na 5 pełnych obrotów
Ostatnio edytowany przez trzeci5 (19-06-2014 23:11:15)

trzeci5 napisał:
tak faktycznie to do felg stalowych sa przewidziane śruby z półokrągłe a stożkowe do alumów ale w fabrycznie montowanych alumach przeważnie spotyka sie śruby z łbem kulowym,najlepiej sprawdź jakie gniazdo jest w felgach które chcesz założyć i będziesz wiedział jakich śrub ci trzeba,co do długości śruby to musi sie dana śruba minimów wkręcić na 5 pełnych obrotów
Dzieki trzeci5
W tej chwili mam standardowe alusy na stożkowych śrubach, a na zimę do stalówek muszę do kupić tak jak piszesz śruby półokrągłe.

ja mam takie same do stalowych i do alusów + dystanse tylko ze umnie szpilki sa długie
ale nic nie zmieniam tylko felgi przekładam
Panowie jade w poniedziałek na wymianę oleju, do tej pory lałem Castrol 5W30 syntetyk, mam nawalone 180k km i wszyscy mi mówią żebym zalał półsyntetyk a Wy co myślicie?