Thorarin napisał:
Trzeci5, przepraszam trochę mnie poniosło
jesli kogoś uraziłem to sory ale już pisałem wyzej że nikogo nie chce obrażać itp. poza tym i tak mnie to nie ruszyło że tak czy siak napisałeś hehe,poza tym jeśli twój mechanik zajmuje sie tym co robi zawodowo to powinien wiedzieć to co ja napisałem chyba że jest starej daty to wtedy się nie dziwie że chce zlaewać silnik tdi który bierze olej półsyntetykiem i ta wypowiedzią tez nie chce nikogo urazić ale mechnicy którzy zjedli zeby na silnikach które były w fiatach 125 czy tam polonezach i innych wynalazkach powiem tak w tamtych czasach tak się robiło
arianm
dzięki 

adam. napisał:
ok to jutro leje syntetyk, a podpowie mi ktoś jakie są wielkości głośników w golfie z przodu? I lepiej najniższy dać basowy czy trójdrożny (pomijając oczywiste wygłuszenie drzwi)
orginalny głośnik ma wymiar 17cm a średnica montażowa 20cm jak bedziesz dawał inne głośniki to będziesz musiał zastosować adaptery bo inaczej głośnik za głęboko wejdzie w drzwi,ja do siebie założyłem głośniki 16cm a wygląda to tak
Ostatnio edytowany przez trzeci5 (23-06-2014 23:32:54)
Panowie dzisiaj zatrzymała mnie drogówka że jeżdżę "na halogenach"
Nie jeżdzę, znaczy w pewnym sensie, mam w bordnetzie aktywowaną funkcję świateł dziennych w halogenach serio to jest niezgodne z prawem??

inne klosze sa do swiateł dziennych a do halogenów
a po 2 nie wiem jak miales ustawione na jaka moc ? mozna ustawic z jaka moca maja swiecic np 60 % wtedy nie beda tak oslepiac jak halogeny! ja mialem tak ustawione i bez problemu jezdzielm nawet po niemczech

Znak ktoś wymiary przednich szyb kierowcy i pasażera ??

adam8tg napisał:
z pięciodrzwiowego czy z trzydrzwiowego golfa

Hej!
Będę w najbliższym czasie zmieniał głośnik od strony kierowcy ma ktoś może jakąś instrukcje jak krok po kroku ściągną obicie z drzwi żeby nie połamać zatrzasków?

soldier89 napisał:
Hej!
Będę w najbliższym czasie zmieniał głośnik od strony kierowcy ma ktoś może jakąś instrukcje jak krok po kroku ściągną obicie z drzwi żeby nie połamać zatrzasków?
skorzystaj z tego manuala jest tam pokazane jak zdemontować boczek
http://modyfikacje-vw.blogspot.com/2011 … przod.html

trzeci5 napisał:
adam8tg napisał:
z pięciodrzwiowego czy z trzydrzwiowego golfa
Pięciodrzwiowy 

Witam kupiłem dzisiaj nowy przełacznik świateł w wersji chrom po wymianie nie działa funkcja living i coming home trzeba ja jakos aktywować?

tom19821004 napisał:
Witam kupiłem dzisiaj nowy przełacznik świateł w wersji chrom po wymianie nie działa funkcja living i coming home trzeba ja jakos aktywować?
tak trzeba uaktywnić VCDS-em ,masz czujnik zmierzchu?można też ustawić czas świecenia,maksymalnie chyba 60sek.
Taki jeszcze opis poszczególnym bitów kodowanych przy CH/LH:
Bajt 0, bit 5 i 7. Po ich zaznaczeniu LH i CH są już aktywne i dostępne w komputerze pokładowym z dużym FISem, jeśli auto jest w niego wyposażone
Bajt 2 bit 4 odpowiada za sposób włączania Coming Home, jeśli jest zaznaczony to steruje nim czujnik światła jeśli jest w aucie, przy niezaznaczonym steruje nim pozycja włącznika lub mrugniecie manetką świateł drogowych przy wchodzeniu z auta (to jest do ostatecznego zbadania, ponieważ u siebie aby działało zostawiam zawsze włącznik świateł na pozycji mijania, nie próbowałem przy wychodzeniu ruszać manetką.
Bajt 21 bit 6 odpowiada za świecenie Leaving Home, jak jest niezaznaczony to LH będzie działać zawsze, niezależnie od ustawienia włącznika świateł czy sygnału z czujnika światła. Jeśli jest zaznaczony, wtedy LH działa gdy na włącznik świateł jest w pozycji Auto lub świateł mijania, nie działa gdy włącznik jest ustawiony na 0.
Bajt 23 bit 5 odpowiada za świecenie Coming Home, nie mam czujnika deszczu więc ciężko mi określić co robi, ale prawdopodobnie działa ten bit tak samo jak bajt 2 bit 4

Siema.Zakupilem wkladke filtra powietrza firmy K&N,i mam pytanie czy trzeba co jakis czas nasaczac ta wkladke czyms?pzdr

Knapu88 napisał:
Siema.Zakupilem wkladke filtra powietrza firmy K&N,i mam pytanie czy trzeba co jakis czas nasaczac ta wkladke czyms?pzdr
ja u siebie mam taka wkładkę i średnio raz na sezon myję go odpowiednim preparatem i nasączam olejkiem k&n bez nasączania ten filtr nie spełnia swojego zadania

Powiedz mi skad bierzesz te preparaty?Szukalem na allegro ale nic nie ma...

trzeci5 napisał:
tom19821004 napisał:
tak trzeba uaktywnić VCDS-em ,masz czujnik zmierzchu?można też ustawić czas świecenia,maksymalnie chyba 60sek.
Taki jeszcze opis poszczególnym bitów kodowanych przy CH/LH:
Bajt 0, bit 5 i 7. Po ich zaznaczeniu LH i CH są już aktywne i dostępne w komputerze pokładowym z dużym FISem, jeśli auto jest w niego wyposażone
Bajt 2 bit 4 odpowiada za sposób włączania Coming Home, jeśli jest zaznaczony to steruje nim czujnik światła jeśli jest w aucie, przy niezaznaczonym steruje nim pozycja włącznika lub mrugniecie manetką świateł drogowych przy wchodzeniu z auta (to jest do ostatecznego zbadania, ponieważ u siebie aby działało zostawiam zawsze włącznik świateł na pozycji mijania, nie próbowałem przy wychodzeniu ruszać manetką.
Bajt 21 bit 6 odpowiada za świecenie Leaving Home, jak jest niezaznaczony to LH będzie działać zawsze, niezależnie od ustawienia włącznika świateł czy sygnału z czujnika światła. Jeśli jest zaznaczony, wtedy LH działa gdy na włącznik świateł jest w pozycji Auto lub świateł mijania, nie działa gdy włącznik jest ustawiony na 0.
Bajt 23 bit 5 odpowiada za świecenie Coming Home, nie mam czujnika deszczu więc ciężko mi określić co robi, ale prawdopodobnie działa ten bit tak samo jak bajt 2 bit 4
Okazło sie że wieczorem jak wjechałem do garażu działa LH i CH mam czujnik zmierzchu i a na zegarach nie mam pełnego wyswietlacza czyli 1/2 nie mam lapa z kablem i programu. Przed wyminą LH i CH działały w dzień i w nocy teraz tylko w nocy, czyli nic nie robić czy podjechać do kogoś co ma kompa i program?
Ostatnio edytowany przez tom19821004 (06-07-2014 14:20:02)

Wie ktoś może jak wyciąga sie klamke schowka pasażera?
Mam szary plastikowy chciałem wymienić na metalowy srebrny.

Witam mam takie pytanie co do sprężyn, znalazłem sprężyny - 35mm i niby sa do cięższych silników (pewnie tdi) ja mam benzynowy czyli trochę lżejszy pewnie, do mojego silnika powinny byc -30mm i czy w czymś to przeszkadzac bedzie jak wezmę -35 od cięższego silnika? bo niby to tylko 0,5 mm roznicy?
czy lepiej kupic -35mm do danego silnika, bo zmiana będzie tylko na przedniej osi
Ostatnio edytowany przez lemis (09-07-2014 10:59:40)