Witajcie,
Może jest ktoś w stanie mi doradzić:
Przy prędkości ok 115-125/130 km/h trzęsie mi samochodem. Fotel pasażera drży podłokietnik drży, itp. to samo dzieje się na zimowych i letnich kompletach opon. Opony wyważone. Nie wiem od czego zacząć poszukiwania ewentualnej usterki. Mam plan, żeby założyć koła od samochodu brata i zobaczyć czy to nie aby wina kół.
Ma ktoÅ› jeszcze jakieÅ› propozycje??
z góry dzięki:)

moim zdaniem idziesz dobrym tropem że felgi walnięte

Jak przejadę się na innych kołach i wszystko będzie dobrze to ewidentna wina kół.
Napisze co wyszło

Witam. Kupiłem Golfa V 2.0 TDI 140 KM. Po przejechaniu 150 km wyczułem lekkie drgania na postoju na biegu jałowym na fotelu bez dodawania gazu. Na zimnym silniku raczej nie ma takiego problemu. Dodam że po wciśnięciu sprzęgła problem nie znika. Drgania są nieduże ale wyczuwalne. Co może być przyczyną? Z góry dziękuje za każdą odpowiedź...

Gdzie pod samochodem golf5 2.0sdi znajduje siÄ™ rurka skroplin z parownika

Rockefeler17 napisał:
Witam. Kupiłem Golfa V 2.0 TDI 140 KM. Po przejechaniu 150 km wyczułem lekkie drgania na postoju na biegu jałowym na fotelu bez dodawania gazu. Na zimnym silniku raczej nie ma takiego problemu. Dodam że po wciśnięciu sprzęgła problem nie znika. Drgania są nieduże ale wyczuwalne. Co może być przyczyną? Z góry dziękuje za każdą odpowiedź...
Podejrzewam początek końca koła dwumasowego.

wielocha mniej więcej przed katalizatorem

Dziękuję za informację.

elvis777 napisał:
Rockefeler17 napisał:
Podejrzewam początek końca koła dwumasowego.
ewentualnie można podpiąć jeszze pod kompa i sprawdzić stan pompowtrysków
Ostatnio edytowany przez Kristo666 (01-06-2016 06:04:39)

w ktorym miejscu znajduje sie czujnik temp spalin? mam go do wymiany

Kaczor20 napisał:
w ktorym miejscu znajduje sie czujnik temp spalin? mam go do wymiany
Czy to nie jest sonda lambda:) która znajduje się zaraz za kolektorem wydechowym lub gdzieś tam blisko?

000564 - Boost Pressure Regulation: Limit Exceeded (Overboost Condition)
P0234 - 000 - -
Freeze Frame:
Fault Status: 01110000
Fault Priority: 2
Fault Frequency: 1
Mileage: 110115 km
Time Indication: 0
Date: 2000.00.00 - nie wiem dlaczego nie pokazuje daty?
Time: 11:24:02
Freeze Frame:
RPM: 2814 /min
Speed: 99.0 km/h
Load: 100.0 %
Voltage: 14.36 V
Bin. Bits: 00001000
Absolute Pres.: 2029.8 mbar
Absolute Pres.: 2386.8 mbar
Readiness: 0 0 0 0 0
Ktoś podpowie od czego zacząć? Temat szeroki ale z tego co czytałem to podobne zajścia występowały w różnych autach tylko od czego zacząć żeby nie wymieniać połowy osprzętu z turbiną włącznie?

Rockefeler17 2.0tdi tak maja taki urok ale jak mocno trzepie popatrz na poduszki górne i dolne umnie jak górne były wywalone mocno czuc było drgania
Ostatnio edytowany przez jarus1910 (30-06-2016 22:34:22)

Mam pytanie czy do v gt sport przypasuje caly przod od golfa v kombi lub jetty??

Witam, mam pytanie a konkretnie o przycisk opuszczania szyb (przód) czy przyciski się różnią lewy z prawym? bo nie wiem jaki kupic

Cześć, mam pytanie czy przy włączaniu zapłonu, gdy zapalają się kontrolki, powinna też zapalić się pomarańczowa kontrolka poziomu oleju? U mnie wczoraj zaświeciła się i wyświetlił się napis sprawdź olej, później zgasła, dolałem ok 150 ml oleju i teraz nie świeci nawet przy odpalaniu. Pytanie czy nie powinna czy jednak jest coś nie tak? Dodam, że miałem niedawno problem z czujnikiem przedniej klapy (piszę o tym, bo wyczytałem, że może to mieć coś wspólnego). Dzięki z góry za odpowiedź.

Więc po kolei - kontrolka przy "dobrym "poziomie oleju nie zapala się przy uruchamianiu .
Czujnik otwarcia klapy - pracuje jako deaktywacja kontrolki oleju.
Wygląda to tak że po jej zapaleniu ( niski stan ) wystarczy otworzyć klapę i kontrolka przestanie świecić.
Oczywiście po jakimś czasie zaświeci się ponownie - od otwarcia klapy oleju nie przybyło.

Czyli to jest jedyna kontrolka, która nie zapala się przy uruchamianiu?
Ostatnio edytowany przez wojtekm (31-08-2016 10:59:35)