Witam zastanawia mnie pewna kwestia dotycząca drzwi w 3D golf V mianowicie jak widać na zdjęciu zaznaczyłem na żółto miejsce gdzie odstają trochę drzwi tylko tam na całej linij jest ok . Drzwi nie bite ,nie malowane . Jeśli uchwyt przesune do środka wtedy wciąga całe drzwi i tam gdzie jest zaznaczone jest ok ale drzwi są wciągniete do środka .
Czy tak powinno być w 3D ????
http://img651.imageshack.us/i/golfv.jpg/
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez pietrekth7 (08-03-2010 16:38:45)

Trzeba by było obejrzeć kilka innych zdjęć, ale osobiście u mnie jest jak ty mowisz, dodatkowo jeszcze z jednej strony mam na dole podobnie, wydaje mi się, że to kwestia ustawienia, wyregulowania drzwi, trzeba by polecić jakiemuś fachowcowi, żeby spróbował, ja ostatnio już o tym myślałem. Tak sobie myślę, że ta górna czy środkowa część drzwi w porównaniu do całości jest dość lekka więc może stąd ten problem , że odstają

Gandalf napisał:
Trzeba by było obejrzeć kilka innych zdjęć, ale osobiście u mnie jest jak ty mowisz, dodatkowo jeszcze z jednej strony mam na dole podobnie, wydaje mi się, że to kwestia ustawienia, wyregulowania drzwi, trzeba by polecić jakiemuś fachowcowi, żeby spróbował, ja ostatnio już o tym myślałem. Tak sobie myślę, że ta górna czy środkowa część drzwi w porównaniu do całości jest dość lekka więc może stąd ten problem , że odstają
Witam ustawie sie chyba w aso na lakierni bo inny fachowiec pewnie metodą prób i błędów bedzie ustawiał a w aso mają wzorniki tylko ile kaski za takie coś hmmmm
Pozdro
pietrekth7 napisał:
Gandalf napisał:
Witam ustawie sie chyba w aso na lakierni bo inny fachowiec pewnie metodą prób i błędów bedzie ustawiał a w aso mają wzorniki tylko ile kaski za takie coś hmmmm
Pozdro
W serwisie pewnie trochę zawołają, naciągacze, co do problemu to też mam podobnie, może coś w drzwiach się poluzowało, musiałbym chyba rozebrać trochę drzwi i popatrzeć.

Dowiedziałem się że może to być cytuje " możliwe, że popuściła śruba mocująca poszycie zewnętrzne. Zdejmij tą czarną plastikową osłonę co leci od dołu do góry z tyłu drzwi i będziesz widział czy coś się poluzowało." to czyli chodzi to co zaznaczyłem na czerwono ??? http://pietrekth7.wrzuta.pl/obraz/7hTW1dpIKHE/drzwi
pozdro

Tak, to jest, to ale ja podobnie jak poprzednicy bardziej chyba sklanialbym sie do rozregulowania drzwi, w sumie mozna sprawdzic i jedno i drugie, jakbys jechal na wizyte do aso czy innego mechanika to daj znac co tam wymyslili, co sie stalo

Witam dzwonilem do aso-lakierni koszt to ok 100zł. regulacji .
Jestem umówiony na jutro dam znać co i jak .
Pozdro
pietrekth7 napisał:
Witam dzwonilem do aso-lakierni koszt to ok 100zł. regulacji .
Jestem umówiony na jutro dam znać co i jak .
Pozdro
No to fajnie, koszt w zasadzie chyba nieduży, czekamy na sprawozdanie, pozdro

Witam byłem w aso na lakierni jednak dziś . Zdjeli tą listwe czarna poluzowali chyba 5 śrubek docisneli płat zewnętrzny i skręcili . Teraz jest ok 
Koszt 0 zł. szok .
Pozdrawiam

Dzięki za opisanie czynności, mam nadzieję, że się dobrze przyglądałeś, jak nie będę czegoś dokładnie wiedział to się do ciebie odezwę
Chyba,że samemu się nie bardzo da, bo napisałeś, że jeden dociskał a drugi przykręcał. 

Mati napisał:
Dzięki za opisanie czynności, mam nadzieję, że się dobrze przyglądałeś, jak nie będę czegoś dokładnie wiedział to się do ciebie odezwę
Chyba,że samemu się nie bardzo da, bo napisałeś, że jeden dociskał a drugi przykręcał.
Dociskał ale bardzo słabo bo max regulacja to 1mm więc myślę że dasz rade sam to zrobić .
Pozdrawiam

pietrekth7 napisał:
Mati napisał:
Dociskał ale bardzo słabo bo max regulacja to 1mm więc myślę że dasz rade sam to zrobić .
Pozdrawiam
Mógłbyś kolego wytłumaczyć tak mniej więcej od połowy roboty? ¦ciągnąłem tą czarną osłonę, była na zaciski, potem widze kilka śrubek, wszystkie je odkręcać?

Mati napisał:
pietrekth7 napisał:
Mati napisał:
PozdrawiamMógłbyś kolego wytłumaczyć tak mniej więcej od połowy roboty? ¦ciągnąłem tą czarną osłonę, była na zaciski, potem widze kilka śrubek, wszystkie je odkręcać?
Witam
Dokładnie odkręcić śrubki ale tylko troszkę bardzo lekko. Tam gdzie odstaje więcej(czyli góra lub dół) i dociśnij i skręcić . Na pewno pare razy będziesz tą czynność powtarzać żeby ustawić ok .
Pozdro
Ostatnio edytowany przez pietrekth7 (13-03-2010 21:04:52)

pietrekth7 w jakim ASO taki humor mięli, że Ci to za darmo zrobili? To się tak pozornie wydaje bułka z masłem ale po samym ściągnięciu plastiku ułamałem zatrzask
tak w ogóle to widze, że to chyba jakaś kolejna wada bo dużo osób ma podobny problem

andrew napisał:
pietrekth7 w jakim ASO taki humor mięli, że Ci to za darmo zrobili? To się tak pozornie wydaje bułka z masłem ale po samym ściągnięciu plastiku ułamałem zatrzask
tak w ogóle to widze, że to chyba jakaś kolejna wada bo dużo osób ma podobny problem
Witam ASO Piotrków Tryb.
Listwe ściąga się od dołu . W ASO miał taki ściagacz http://img716.imageshack.us/i/klucz.jpg/ i podważał . Jeśli robi się to delikatnie to nie powinno się zerwać zaczepów. Zaczepy można kupić są tanie bardzo więc nic strasznego się nie stało 
Zastąpić taki ściagacz można np. widelcem.
Pozdrawiam

£atwa czynność, wymagająca nie umiejętności a dokładności, i wyczucia. Mi zajęło to 20 minut, przykręcałem, luzowałem, dociskałem, aż w końcu udało się. Może jeszcze nie tak idealnie jakbym chciał ale znacznie lepiej niż było.