Witam tak jak w temacie mam juz tego dość. W przednim prawym kole ( pasarzera ) bije mi koło ale co dokładnie tego nie wiem.
Na dzień dzisiejszy została wymieniona felga na inna wraz z oponą oraz łożysko. Do tego zostały zmienione klocki hamólcowe na nowe.
Problem pozostaje bije koło praktycznie przy każdje prędkości najbardzie wyczuwalne jest od 40 do 80 km/h huczenie jest na tyle głośne i mocne że odechciewa mi się już normalnie jeździć bo dostaje nerwa od razu ;/
Co zauważyłem, że ja skręcam w lewo to hucznie ustaje ale za to jak skręcam w prawo to huczenie narasta tak samo sprawa wygląda np. jak jadę na prostej to mniej huczy ale jak bym jechał autem gdzieś na drodze w koleinach to masakrycznie głośno huczy ?
Pytanie dla znawców gdzie szukać problemu jeszcze ?

jeśli skręcasz w lewo i przestaje huczeć to znaczy że do wymiany jest lewe łożysko,do pewności podnieś auto do góry i pokręć lewym kołem i posłuchaj czy słychać chrobotanie i sprawdź czy są luzy poprzeczne,co do bicia to może być krzywa tarcza ale najpierw wymień łożysko,pozdro

Może być tak jak Trzeci5 mowi łożysko ale moze też być bisie na przegubie wewnetrznym tzn na półosce.

dla jasności, żeby nie było nie porozumień :
bije od strony pasażera również od strony pasażera łożysko zostało wymienione na nowe - bije tak samo
lewe ( od strony kierowcy ) Cisza jak makiem zasiał zero objawów ;/

dziii napisał:
dla jasności, żeby nie było nie porozumień :
bije od strony pasażera również od strony pasażera łożysko zostało wymienione na nowe - bije tak samo
lewe ( od strony kierowcy ) Cisza jak makiem zasiał zero objawów ;/
napisałeś że jak skręcisz w lewo to huczenie ustaje czyli samochód przechyla sie w prawo i odciąża łożysko które przestaje huczeć,sprawdzałeś luzy na kole jak jest auto podniesione?czy tylko tak na słuch zdiagnozowałeś problem,takie huczenie często jest przenoszone i wydaje sie że całkiem z innej strony coś jest nie tak

Problem wyjaśniony :
zmiana opon na nowe oraz ustawienie całej geometri i wszystko już ok. także temat do zamknięcia
pozdro !