Buszując trochę po internecie znalazłem na forum ogólnopolskim ciekawy temat o funkcjach rcd300. Otóż po adaptacji wagiem na wyświetlaczu radia wyświetlać będzie się prędkość auta a przy wrzuceniu kierunkowskazu będzie również pokazywało strzałkę na wyświetlaczy, w którą stronę powinniśmy skręcić.
Poniżej, co trzeba zrobić dzięki userowi fora ogólnopolskiego PitrekT
Blok 56 (Radio)--->Adaptacja-10 --->kanał 02
1 -włącza opcje pokazywania aktualnej prędkości na wyświetlaczu radia RDC 300
0 -wyłącza opcje pokazywania aktualnej prędkości na wyświetlaczu radia RDC 300
Potem, żeby włączyć już aktywowaną "usługę" wystarczy nacisnąć jednocześnie =power+menu
Ostatnio edytowany przez Pawel (27-03-2010 15:58:57)
Fajny bajer przyznam, ale równie dobrze prędkość można odczytać z klimatronica, wystarczy nacisnąć jednocześnie ECON i przycisk nawiewu ten ze strzałką do góry, wtedy włączy się całe mnóstwo opcji ale jeśli o prędkośc chodzi to wystarczy lewym pokrętłem ustawić na 19 i w prawym okienku będzie pokazywało prędkość naszego auta, w taki sposób można też sprawdzić temperaturę oleju silnika z tym, że nie wiem jaka cyferka 
Pawel napisał:
Buszując trochę po internecie znalazłem na forum ogólnopolskim ciekawy temat o funkcjach rcd300. Otóż po adaptacji wagiem na wyświetlaczu radia wyświetlać będzie się prędkość auta a przy wrzuceniu kierunkowskazu będzie również pokazywało strzałkę na wyświetlaczy, w którą stronę powinniśmy skręcić.
Poniżej, co trzeba zrobić dzięki userowi fora ogólnopolskiego PitrekT
Blok 56 (Radio)--->Adaptacja-10 --->kanał 02
1 -włącza opcje pokazywania aktualnej prędkości na wyświetlaczu radia RDC 300
0 -wyłącza opcje pokazywania aktualnej prędkości na wyświetlaczu radia RDC 300
Potem, żeby włączyć już aktywowaną "usługę" wystarczy nacisnąć jednocześnie =power+menu
http://img522.imageshack.us/i/rcd300.jpg/
Kule fajne to ale nie umiem skumac jak to wlaczyc ;/ aa przydalo by mi sie, aaa jest mozliwsoc na komputerze na liczniku wlaczyc cyfrowy licznik ?? jesli ktos wie jak niech napisze

Zapomnieliscie dodac ze to tylko dziala z RCD300 + mp3 bez mp3 nie bedzie dzialac.

Aktywowałem to właśnie u siebie, mało przydatne ale cieszy
Można łatwo deaktywować jakby co poprzez power+menu. O dziwo na vcdsie 908 nie chcialo sie zaadoptować dopiero na 10.6 poszło. Dodatkowo pokazuje na wyświetlaczu, w którą stronę mamy wbity kierunek i kolejna sprawa, nieprawdą jest, że działa wyłącznie w rcd300 z mp3, jednakże czasami nie chce działać na różnych rcd-kach, nie wiem czemu może poprzez soft radia.

Naprawde lubisz odgrzewac stare kotlety. TO POWINNO BYC KARALNE! 

ja ma zwykłe RCD300 i działa dzisiaj sprawdzałem