Witam,
W tym roku przyszła pora pożegnać się ze swoim dotychczasowym samochodem- VW Polo z silnikiem SDI (aż 64KM). Polo posiadałem ponad 7 lat, byłem z niego bardzo zadowolony, niskie spalanie wynagradzało brak mocy 
Przez ostatnie dwa lata posiadania Polo auto przeszło małe zmiany w wyglądzie zewnętrznym.
Po zakupie:

Po zmianach:

W maju po ponad 4 miesiącach poszukiwań samochodu stałem się posiadaczem kolejnego VW.Tym razem wybór padł na Golfa V.
Samochód z 2007 roku, modelowo 2008 w wersji Tour z pakietem Winter Season z silnikiem 1.9 TDI BLS z filtrem DPF i sprawdzonym przebiegu 160tys km 
Kolor: LA5K Olympic Blue Pearlescent
W wyposażeniu znalazło się m.in:
-NAWIGACJA
-XENONY + SPRYSKIWACZE REFLEKTORÓW
-KLIMATRONIC 2 STREFOWY
-PODUSZKI POWIETRZNE 6SZT.
-TEMPOMAT
-4x ELEKTRYCZNE SZYBY
-ELEKTRYCZNIE SK£ADANE LUSTERKA PODGRZEWANE
-PODGRZEWANE FOTELE
-ABS
-ESP
-POD£OKIETNIK
-KLIMATYZOWANY SCHOWEK
-CZUJNIK PARKOWANIA
-SENSOR DESZCZU I ZMIERZCHU
-RADIO CD/MP3
-LUSTERKO WSTECZNE FOTOCHROMATYCZNE
-ALUFELGI VW ATLANTA 16 CALI
-PAKIET SKÓRZANY(KIEROWNICA,GA£KA BIEGÓW,R¡CZKA RęCZNEGO) Z NIEBIESK¡ NICI¡
-SYSTEM ODPROWADZENIA DO DOMU
-POD¦WIETLANE LUSTERKA ZEWNęTRZNE
-AUTOALARM

Niecały miesiąc po zakupie zapragnąłem jeszcze więcej mocy

Wyszło na 152KM i 345Nm 
Dodam, że auto nie służy mi do wyścigów ale zawsze lepiej mieć więcej KM pod nogą 
Bawiąc się w przerabianie Polo nakręciłem się na zmodyfikowanie Golfa tak więc:
Plany
- sprężyny z GT (ewentualnie Eibach Pro-kit ale to okaże się po założeniu GT)
- Zderzak przedni z GT+dokładka ED30, progi GTI, dokładka tylnego zderzaka bez wydechu z odblaskami R-line
- upatrzyłem sobie Felgi 18' BBS Speedline z białym rotorem i polerowanym rantem
- zegary z Golfa VI + dodatkowe oprogramowanie
- rns 510
- kierownica multi z Golfa VI
- ¦wiatła dzienne z Skody RS
- ¦wiatła tylne Valeo lub z R32
- na samym końcu Stage 3 pod 250KM
Ostatnio edytowany przez M4rcin (20-10-2013 20:47:19)

£adnie podkręcony ile płaciłeś ? Bo się sam zastanawiam. Nie masz problemu z DPF-em ?

Problemów z DPF nie mam, resztę opisałem na PW 

Bardzo fajne autko ambitne modyfikacje sporo będą kosztowały życzę powodzenia:)

jurasvip napisał:
CTR Zabrze widzÄ™
razem mieliśmy grupówkę 
Turbo napisał:
Dzięki, myślę, że do roku czasu prawie wszystko ogarnę, najwięcej będzie kosztował stage 3 bo ok 8tys zł no ale nad tym to się jeszcze będę zastanawiał.
W tym roku chcę jeszcze kupić zimówki, sprężyny tylko nie wiem czy amory zostaną czy muszę mieć inne...??
i felgi 18'+opony

Jaki ten świat mały 

M4rcin napisał:
jurasvip napisał:
CTR Zabrze widzÄ™
razem mieliśmy grupówkę
Turbo napisał:
Dzięki, myślę, że do roku czasu prawie wszystko ogarnę, najwięcej będzie kosztował stage 3 bo ok 8tys zł no ale nad tym to się jeszcze będę zastanawiał.
W tym roku chcę jeszcze kupić zimówki, sprężyny tylko nie wiem czy amory zostaną czy muszę mieć inne...??i felgi
18'+opony
Tak musisz mieć przeczytaj ostatnia stronę mojego tematu!!!!

to sÄ… z -15mm z GT?
http://allegro.pl/vw-golf-v-5-2-0-tdi-a … 49150.html ??
Cena jest ok?

M4rcin napisał:
to sÄ… z -15mm z GT?
http://allegro.pl/vw-golf-v-5-2-0-tdi-a … 49150.html ??
Cena jest ok?
Cena i dobra ale ja bym nie brał amorków używanych raczej.

Najpierw sprawdz średnice goleni amorów w swoim mk V, bo między 1.9 a 2.0 TDI może być różnica (50 lub 55mm)
Uważam że bez sensu jest obniżanie o 15mm auta, raz że tego praktycznie nie widać a dwa, że i tak skończy się na Eibachu Pro-Kit, tylko 2x kase wydasz.

witam wprowadź planowane zmiany w życie i będzie ogień,dobry wynik po programie,czekam z niecierpliwościom na efekt końcowy,pozdrawiam
Witam,
£adny Golfik, plany masz naprawdę ambitne, jak to wszystko ogarniesz to efekt będzie imponujący 
Co do zawieszenia, to jurasvip ma calkowitą rację, 15mm nie będzie prawie w ogóle widać, takie minimum to 30 mm niżej, wtedy efekt już jest bardzo przyjemny, a jeśli chcesz wsadzić 18 cali, to powiedziałbym, że te 30 mm to raczej mus, jeśli nie chcesz, żeby auto wyglądało jak przysłowiowa "koza" 
Powodzenia w modach, opisuj na bieżąco 
P.S. £adne Polo 

Patrzac na foty z tematu trzeci5 to takie zawieszenie mi wystarczy. Mieszkam w niezaciekawej lokalizacji gdzie pod dom podjezdzam wyboista i kamienista droga. Polo mialo 10cm przeswitu i nieraz zdarzalo mi sie uderzyc spodem samochodu. W polowce mialem prokit i amory sportowe. W sumie -60mm a polo w serii jest wyzsze niz Golf.
Wracajac do poszukiwań zawieszenia z GT to na co zwrocic uwage? Sprezyny kropka czerwona i różowa?

zrobisz jak uważasz z tym zawiasem ale ja jestem przekonany że i tak z czasem będzie jeszcze niżej niż ori GT,dawaj go co najmniej -30mm w dół,ja mam do sprzedania jakieś tam Eibachy na tył i będę też zmieniał zawieszenie z tyłu na gwint więc aktualne czerwone sprężyny co mam tez pójdą do sprzedania,pozdrawiam

gdybym chciał zamontować komplet zawieszenia z MK6 GTD czyli -22mm w dół to muszę wymeiniać coś poza amorami na 55mm? wejdą one w dolne mocowanie z 50mm?

optymalne obniżenie na moje warunki to -20 max, prokit jest -30 ale lubi siadać na -35 albo -40 wiem z Polo
w zimie mam taki podjazd
http://images49.fotosik.pl/67/047792b21a280bb1gen.jpg
http://images50.fotosik.pl/67/62c29e26f177d524gen.jpg
nie zawsze jest to odśnieżone.
W lecie jest to wyboista droga z różnymi nachylenia. Gdybym miał spoko dojazd to nawet bym się nie zastanawiał 
Jeśli chodzi o kasę to nie jest to aż tak duży wydatek, tylko gdybym wiedział co mi spasuje....

Mam gorszÄ… droge do domu a -30 mi nie przeszkadza