Witam.
jestem tutaj nowa, wiec przepraszam za nowy wątek, ale nie umiałam znaleźć odpowiedzi.
od miesiąca posiadam Golfa 5 Goal 1.9 TDi. I mam pewien problem. Podczas stania tzn gdy np czekam na zmianę świateł auto dziwnie cale drga, tzn. bardziej jakby te drgania wychodzily od silnika, raz mocno raz lekko, te drgania są trochę niepokojace i niestety nie wiem w czym tkwi problem, trochę nie wiem jak to opisać, ale postaralam sie opisac mój problem.

poczytaj na temat dwumasu,szujaj tematów związanych z nierówną pracą silnika a takie tematy na pewno były poruszane,pozdro

albo poduszki pod silnikiem.

podczas włączonej klimy drgania praktycznie zanikają?

drgania są też podczas włączonej i wyłączonej klimy

te drgania sa takie dosyc glosne ? tak jakby cala konsola drgala ? jesli tak to najprawdopodobniej poduszki, u mnie tak bylo.

sprawdź przede wszystkim dolna poduszkę czynie jest pozrywana można to sprawdzić w własnym zakresie tyle że trzeba mieć do dyspozycji kanał i drugą osobę,wchodzisz do kanału druga osoba odpala auto zaciąga hamulec ręczny wrzuca bieg i delikatnie próbuje jechać do przodu a ty obserwujesz jak zachowuje sie poduszka czy nie ma pęknięć.Najlepiej pojedź do jakiegoś sprawdzonego mechanika i niech ci żuci okiem na te poduszki

Powiem szczerze że te drgania są różne, czasem są bardzo mocne a czasem mało wyczuwalne przy tych mocnych bardziej drga konsola auta

Czy po wciśnięciu sprzęgła coś się zmienia? drgania są większe/mniejsze, całkiem zanikają?

Po wciśnięciu sprzegla dalej to samo niestety

no to ja bym stawial na poduszki. koszt nieduzy a wymienialem pod domem.

avee ! GolF napisał:
no to ja bym stawial na poduszki. koszt nieduzy a wymienialem pod domem.
ale wymieniałeś tylko górne te po prawej i lewej stronie kolory bo dolnej raczej pod domem nie wymieniałeś?

no te gorne, sa jeszcze gdzie na dole? u mnie popekane byly te gorne, trzeba bylo wyciagnac akumlator te obudowy wszystkie i pod tym to bylo, nie bylo duzo roboty.

trzeciemu chodzi chyba o ta co do skrzyni idzie?

jarus1910 napisał:
trzeciemu chodzi chyba o ta co do skrzyni idzie?
nie chyba tylko na pewno,chodzi o dolną od skrzyni,ja u siebie miałem ją pozrywaną

trzeci to na dole tylko ta od skrzyni jest tak ?? bo miałem swojego na kanale i zbytnio nie lookałem ile tam jest

jarus1910 napisał:
trzeci to na dole tylko ta od skrzyni jest tak ?? bo miałem swojego na kanale i zbytnio nie lookałem ile tam jest
tak tylko ta jedna taka okrągła jest,zresztą nie problem jest ją zauważyć,pozdro

no nie problem bo ona miej więcej na srodku jest