Witam wszystkich.
Witam nazywam się Marcin i pochodzę z Zamościa. Przez dwa lata bujałem się A3 8L. Auto fajne ale stare. Postanowiłem je zmienić.
Plan był taki że będzie kolejne Audi. Bardzo chciałem kupić A4 B6 Avant w jakiejś fajnej wersji wyposażenia tylko i wyłącznie z silnikiem 130KM. Jednak po ponad dwóch miesiącach szukania przyzwoitego auta postanowiłem z rozsądku wybrać coś innego ale również z grupy VAG. Były przymiarki do leona, octavii, nawet do S3 jednak przez przypadek trafił się bardzo fanie wręcz przesadnie zadbany gofer. Pomyślałem dlaczego nie golf. W ten sposób kupiłem auto którego nie brałem nawet pod uwagę jednak tej decyzji nie żałuję.
Auto na początku wyglądało tak.
Model: MK5 w wersji Trend
Silnik: 1.9 TDI BKC 105KM
Skrzynia: GQQ 5B
Kolor: LO41
Zawieszenie: seria jest gwint
Wnętrze: Trendline teraz Trend++
Koło: seria teraz jest 18"
Audio: RCD 300 + 6 głośników
Jak do tej pory zrobiłem:
Silnk
-montaż turbo Garrett GV1749V z ASZ
-wywalenie odmy na zewnÄ…trz
-wycięcie kata
-chłodnica oleju z BKD
-chiptuning by ceglarz 158@330
-zamontowanie downpipa 2,75'' by RafałVW
-owinięcie DP szmatą
-Map Sensor ARL (038 906 051 C)
-jednomas i zestaw sprzęgła Sachs z G60
-kolejny program od Gruchy
-wydech 2,5'' na jednym tłumiku
I tym modem ostatecznie kończę modyfikacje tego silnika.
Zawieszenie i Hamulce
-tani, nisko budżetowy, chińsko-niemiecki gwint z dwuletnią gwarancją
-pełne tuleje wahaczy z Ibizy Cupry
-alufelgi VW Champion 7,5Jx18" et40
-opony Nankang Ultra 225/35
-zaciski w RAL 3020
-tylne kÄ…ty na 2.8'
-wywalenie tylnej regulacji i odboii
-heble R32 pomalowane w pomarańcz
-koła repliki CCW w rozmiarze 18x8,5J ET42 i 18x9,5J ET45
-opony Nankang przód 215/35 i tył 225/35
-dystanse tylne 10mm
-tylne kÄ…ty 3,5'
¦rodek
-wygłuszenie drzwi matami STP
-wymiana głośników na zestaw Powerbass
-podłączenie adaptera aux in pod ori radio
-mieszek ze skóry perforowanej
-nakładki za pedały
-podłokietnik
-kierownica MK6
-skórzana gałka biegów
-choinka wunder baum
-przednia lampka Ambiente
-skórzane fotete GT
-czarny sufit i słupki
Body-kit
-przyklejenie tablic rejestracyjnych.
-montaż dokładki individual.
-montaż pakietu GTI na tył. Ori dokładka i lotka. Dokładka została pomalowana w kolor a wytłoczenie strukturą.
-końcówki wydechu z AMG
-tylne lampy w czarnej folii
-przeciwmgielne w żółtej folii
-znaczki w czarny plasti lak
-przedni zderzak na gładko i lampki obrysowe z Golfa MK4
-patent z chowanÄ… tablicÄ…
Plany:
-jakieÅ› radio 2DIN
- i inne pierdoły o których zapomniałem
Sezon 2014
Sezon 2015
Temat cały czas się buduje wiec bedę go systematycznie aktualizował.
Pozdro
Ostatnio edytowany przez JohnTitor (19-08-2015 00:06:26)
Witam Cie na forum i powodzenia w dalszych modach gofra
Witam ładne MK V ciekawie się zapowiada,jak na razie wszystkie zmiany na plus,dlaczego od razu nie dałeś turbiny od ARL,co do felg 18-stek to dobry wybór co do wielkości może cie interesują BBS RS II?
Witaj
Super mody. fajnie sie prezentuje czekamy na foty po nastepnych modach.
Fajnie ze czarny tez taki kolor chcialem
trzeci5 widze ze kazdemu oferujesz fele
pabloo8600 napisał:
Witaj
Super mody. fajnie sie prezentuje czekamy na foty po nastepnych modach.
Fajnie ze czarny tez taki kolor chcialem
trzeci5 widze ze kazdemu oferujesz fele
oferuje bo mam do sprzedania
Witam
Bardzo Å‚adny golfik zadbany:)
Witam dziękuje za ciepłe przyjęcie.
Co do turbo wybrałem ASZ tylko dlatego że seryjne sprzęglo jest słabe i nie chce mi się go zmieniać na jednomas. Planów co do auta jest dużo. Oby mi chęci starczyło. Najpierw założę glebę a dopiero później koło. Kolego Trzeci5 wyślij mi priva z ceną za to koło.
Ostatnio edytowany przez JohnTitor (12-01-2014 17:16:50)
¦liczny golfik, gratulacje.
No i zadałeś mi klin tym turbo z ASZ.
serj napisał:
No i zadałeś mi klin tym turbo z ASZ.
Podobno ASZ lepiej wstaje od ARL.
Kolo który mi robił program mowił że gdyby nie sprzęgło mozna ty zrobić nawet 175km. Ale wolałem jakiś lajtowy program by nie martwić się czy po którymś tam sprincie spod świateł dwumas nie powie papa.
JohnTitor napisał:
serj napisał:
No i zadałeś mi klin tym turbo z ASZ.Podobno ASZ lepiej wstaje od ARL.
Kolo który mi robił program mowił że gdyby nie sprzęgło mozna ty zrobić nawet 175km. Ale wolałem jakiś lajtowy program by nie martwić się czy po którymś tam sprincie spod świateł dwumas nie powie papa.
No własnie zdania na ten temat są podzielone (zapraszam do tematu na temat tuning silnika BKC). W tej chwili mam na serii i po programie jakieś 130KM i trochę się zastanawiam czy dołożenie 30KM za tyle kasy, to gra warta świeczki czy może nie doinwestować jeszcze trochę w ARL i nie pozostawić sobie szansy na dalsze mody (wtryski, jednomas) i bicie w kierunku 180-200KM.
Ostatnio edytowany przez serj (12-01-2014 18:36:49)
Turbo które mam zamontowane teraz w aucie jest regenerowane. Stare musiałem mu odesłać. Miałem do wyboru albo turbo BKC albo ASZ. Więc wybrałem asz.
Pany tak przeglądam forum i mam małe pytanie jak wygląda montaż kierownicy z MK6 do MK5. Zwykłej kiery bez multifuntcji. Trzeba instalować jakiś dodoatkowy moduł w aucie czy montaż jest P&P??????????????
JohnTitor napisał:
Turbo które mam zamontowane teraz w aucie jest regenerowane. Stare musiałem mu odesłać. Miałem do wyboru albo turbo BKC albo ASZ. Więc wybrałem asz.
Pany tak przeglądam forum i mam małe pytanie jak wygląda montaż kierownicy z MK6 do MK5. Zwykłej kiery bez multifuntcji. Trzeba instalować jakiś dodoatkowy moduł w aucie czy montaż jest P&P??????????????
Jeśli jest zwykła bez przycisków to podejdzie Ci normalnie ja montował w swoim multifunkcyjną to już było z tym więcej zabawy.Multifunkcyjną też byś normalnie zainstalował ale by Ci nie działały żadne przyciski.
niby czemu turbo asz miało by wcześniej stawać niż arl? te turbiny różnia sie jedynie wałkiem w arl jest grubszy i przez co można je bardziej kręcić,poza tym mogłeś wstawić turbo arl i ograniczyć ja programowo i mieć zapas na przyszłość ale to tylko moje zdanie każdy robi jak uważa.Co do regenerowanych turbin to podchodze do nich z dystansem bo one są zamulane po to aby wytrwać gwarancje i kilka takich zakładałem i okazało się że auto było słabsze powodem była regenerowana turbina,
Turbo ASZ wstaje tak samo jak ARL!Arl nie ma wyżłobienia na wałku i 2 mm wiekszą cześć zimna.Moment bardziej szkodzi dwumasie niż moc.Wykres mi sie nie podoba i jest strasznie pofalowany coś tu niedomaga moim zdaniem.Masz 2 odcienie plastiku na desce,czemu?Jak nie bedzie szalał to dwumas da rade poza tym fajne autko i plany zacne:)
Ostatnio edytowany przez korba (12-01-2014 23:54:16)
Jeśli jest zwykła bez przycisków to podejdzie Ci normalnie
Kostki i podłączenie poduszek w MK5 i 6 jest takie samo??? Chciałbym wieedzieć od razu, bo jak jest dużo z tym zabawy to nawet nie bede zmieniał kierownicy.
Co do regenerowanych turbin to podchodze do nich z dystansem
Na początku chciałem kupić używkę ale co jest warta używka za 600zł, pewnie nic. I kupiłem regenerowaną z Kingsoftu.
.Masz 2 odcienie plastiku na desce,czemu?
Nie wiem tak po prostu jest.
Wykres mi sie nie podoba i jest strasznie pofalowany coÅ› tu niedomaga moim zdaniem.
Logi wyszły dobrze. Co do programu to widać kto go pisał. Nie miałem innego wyboru. Do reszty konkurencyjnych chiptunerów mam daleko. Na lubelszczyźnie są tylko dwie hamownie, wyboru niestety nie ma.
Jak nie bedzie szalał big_smilebig_smile to dwumas da rade poza tym fajne autko i plany zacne:)
JezdzÄ™ stylem emeryckim:D
Witaj, no i cóż tu mówić, Każdy Golf jest fajny-ładny. ¯yczę bezawaryjności i sukcesów w modach. I trochę zmian trzeba.
zbycho74 napisał:
I trochÄ™ zmian trzeba.
Zmiany będą, już niedługo zaczynam od środka. Będzie kiera od mk6. Pozdro
Witam wszystkich. Auto ma się dobrze i dzielnie znosi zimę na Zamojszczyźnie. Coś tam się modzi ale o tym napiszę wkrótce. ostatnio kupiłem nakładki na pedały i podstopnicę. Podziękowania dla kolegi Zbycho74. Zostały już zamontowane w aucie ale brak foto.
Teraz pytanie czy warto kupić tani gwint z allegro???? Ma ktoś z nim doświadczenie????