Witam. Jakie springi załozyć do swojego golfa aby alusy nie obcierały o nadkola?? Dodam ze auto dosc często jezdzi załadowane na maxa. Planuje jeszcze zalozyc hak ( nie wiem czy to istotna informacja ale dodaje ja również
)
Doradźcie ile maja obniżać max
Zdjecia mojego golfa po załozeniu 18'' z 15''

Ostatnio edytowany przez TanQ (16-03-2014 20:20:51)

-30mm bedzie spoko, ja u siebie zalozylem eibacha pro kit -30, polecam, na moim profilu mozesz zobaczyc efekt jak wygladajÄ… na 18" z profilem 40

-3cm bedzie git
nie bedziesz musial amorow zmieniac do tego 
masz juz haka kupionego ?? w najblizszym czasie pewnie bede sciagał mojego i pojdzie na sprzedaz, wiec jakbys byl zainteresowany to mow, na sprzedaz tez bedzie ori dokladka od GTI z wycieciem na wydech i haka wlasnie 

avee ! GolF napisał:
-3cm bedzie git
nie bedziesz musial amorow zmieniac do tego
masz juz haka kupionego ?? w najblizszym czasie pewnie bede sciagał mojego i pojdzie na sprzedaz, wiec jakbys byl zainteresowany to mow, na sprzedaz tez bedzie ori dokladka od GTI z wycieciem na wydech i haka wlasnie
Poki co nie mam jeszcze haka ale zderzak mam z GT z wycieciem na hak
Ile chcesz za hak??
P.S jak załoze zimowe opony ( 16'' ) to bedzie siedział naprawde nisko? Nie chce zeby w zimie urwał mi sie zderzak przedni...
Nie ma znaczenia zmiana na koła zimowe..
Zauważ, że 18 cali masz z niskim profilem (40), a zimowe koła napewno na większym (55 lub 60), tak więc średnica koła nie zmieni się..
Weź przystaw sobie alusa do zimówki, gwarantuję, że średnica obu jest bardzo podobna lub taka sama.. tak więc obniżenie zawiasu nie ma nic do rzeczy, gdybyś na zimowe koła nałożył opony o niskim profilu (czego raczej nikt nie robi), to wtedy na krótszych sprężynach mógły być problem..
Ja jeździłem długo na H&R -35mm, i uwierz mi, że nie było różnicy między 17 calami z oponą 215/40 a zimówkami 16 cali z gumą 205/55..

Marco napisał:
Nie ma znaczenia zmiana na koła zimowe..
Zauważ, że 18 cali masz z niskim profilem (40), a zimowe koła napewno na większym (55 lub 60), tak więc średnica koła nie zmieni się..
Weź przystaw sobie alusa do zimówki, gwarantuję, że średnica obu jest bardzo podobna lub taka sama.. tak więc obniżenie zawiasu nie ma nic do rzeczy, gdybyś na zimowe koła nałożył opony o niskim profilu (czego raczej nikt nie robi), to wtedy na krótszych sprężynach mógły być problem..
Ja jeździłem długo na H&R -35mm, i uwierz mi, że nie było różnicy między 17 calami z oponą 215/40 a zimówkami 16 cali z gumą 205/55..
O to super nie musze sie martwic o zimówki
Założe chyba -30 mm

Szczerze to nie mam pojecia na allegro od 400zl widzialem takie, tyle ze bez kluczyka co troche uprzykrza zycie ;d
Wie ktos ile moze byc warty taki ori hak ?

np tyle http://allegro.pl/vw-golf-v-hak-wypinan … 40994.html lub http://allegro.pl/vw-jetta-1k5-golf-v-1 … 70211.html
Ostatnio edytowany przez jarus1910 (17-03-2014 18:24:04)

TanQ te oponki to nexen n 6000 ??

jarus1910 napisał:
Tak jest 

Mozecie polecić jakiej firmy brac springi?

TanQ napisał:
jarus1910 napisał:
Tak jest
i jak sie na nich jezdzi bo tez miałem zamiar kupic lecz wybrałem Uniroyal Rainsport 3 bo lepsze miały właściwosci i po tych deszczach narazie jestem na wielki +

jarus1910 napisał:
TanQ napisał:
jarus1910 napisał:
Tak jest
i jak sie na nich jezdzi bo tez miałem zamiar kupic lecz wybrałem Uniroyal Rainsport 3 bo lepsze miały właściwosci i po tych deszczach narazie jestem na wielki +
Nie za duzo na nich przejechałem ale jestem pełen podziwu (jak za ta cene). W deszczu sprawuja sie elegancko a na zakretach opony nie "odlewaja" sie
Poki co jestem zadowolony
Zobaczymy na ile wystarczÄ… 
Ostatnio edytowany przez TanQ (17-03-2014 19:52:03)