Strony: 1

Jestem przy etapie szukania bolączki mojego diesla. Jak wykręcić ten czujnik szczerze nie widzę tam żadnej śruby by ją odkręcić nawet przez lusterko. Czy mocowanie znajduje się od strony skrzyni biegów? Trzeba ją zdjąć by wykręcić ten czujnik? Powód jest taki iż po wymianie dwumasy auto ciężko odpala i do tego dymi. Brak błędów na komputerze. Możliwe że jakoś uszkodziłem ten czujnik dlatego chce do wyjąć. Proszę o porady

w czujniku jest wkręcona śruba imbusowa,trzeba się trochę nagimnastykować żeby do nie dojść,skrzyni nie trzeba demontować widziałem juz wiele udziwnień ale to by było chyba jakieś nieporozumienie,pozdro

Tak właśnie o ten czujnik mi chodzi. Dziś zobaczę czy uda mi się go wykręcić.

zacznijmy od tego czujnika został sprawdzony jest ok.
Dzisiaj jeździłem z komputerem i nie ma żadnych błędów nawet gdy nie chciał odpalić nic się nie zapisało. Jedynie turbina delikatnie przeładowuje zakres 0.1-0.2 bara więc to chyba nie jest problem? Problem występuje na ciepłym silniku druga sprawa po zdjęciu węża przy przepływomierzu widać tak jak by coś od strony EGR-u się cofało ni to spaliny ni to ropa.. trudno powiedzieć. Wszystkie węże sprawdzone podciśnienia żadnych wad nie widać. Auto dalej ciężko odpala jak jest ciepłe oraz dymi na czarno.

załatw sobie czujnik na podmianę i pojeździj trochę i zobacz co się dzieje,te wtyczki ma pompo wtryskach sprawdziłeś i po doginałeś nieco styki?byl wyjmowany silnik przy wymianie sprzęgła czy tylko sama skrzynia?jesli był wyjmowany silnik to sprawdź czy przewody paliwowe nie zostały na odwrót podlączone
Ostatnio edytowany przez trzeci5 (03-07-2014 15:37:16)
Strony: 1