ostatnio zauwazylem delikatne drgania silnika, z poczatku myslalem ze moze dwumas, podjechalem do mechanika, podlaczyl pod kompa, zadnych usterek nie pokazalo, dwumas to nie jest, mozliwe ze cos ze świecami nie tak, ale najpierw kazal nalac do baku specyfiku od czyszczenia pompotryskiwaczy, ktos kiedys mial podobny problem? silnik 2.0 tdi 140

te silniki tak maja ze drgają na jałowych obrotach 

no jakos mi nie drgal wczesniej, tylko teraz, ale powiem ze drgania ustaly, wlalem dzisiaj środek do czyszczenia pompowtryskow Wynn's, dolalem wachy, przejechalem okolo 50km i wsyztsko juz jest tak jak byc powinno, moze wina paliwa, moze jakis syf byl

po twoim poście można wywnioskować że mechanik zdiagnozował ci dwu mas kompem a tego zrobić się nie da,co do świec to one nic do tego szarpania nie mają to nie benzyniak,co do wtrysków to jeśli po wlaniu jakiegoś środka do czyszczenia drgania ustały to przed wlaniem powinno przy diagnozie pompek pokazać jakieś nieprawidłowości chyba że odchylenia były tak nieznaczne że mieściły się w normie i mechanik nic nie mówił

przez kompa nie da sie tego sprawidzic, ale drgania przy dwumasie by byly o wiele wieksze, w dodatku byloby slychac metaliczny dzwiek po wciskaniu sprzegla a w ogole nic nie bylo slychac.

Sprawdz poduszki silnika boczne i te w sankach

juz wsyztsko jasne, dwumas mial luzy, wymieniłem wraz ze sprzegłem, drgań juz nie ma