Witam Serdecznie!
Jest to moj pierwszy post na tej stronce i mam nadzieje, ze znajdzie sie ktoś kto mi pomoże.
Opisze caly temat mojego auta.
A wiec wymienilem w tym samochodzi chyba wszystko co sie da, nei wiem czy mam pecha czy poprostu jest jakis inny powod 
Jestem po wymianie rozrzadu, głowicy, Turbo i to wlasnie po wymianie turo zaczely pojawiac sie najwieksze problemy. Odebrałem samochód 2 tygodnie temu, wymienialem turbo. Wracajac do domu zaniepokoiło mnie widoczny biały dym w lusterku tylnim. Zadzwoniłem do mechanika i przedstawilem mu probolem. Powiedział że to normalne ponieważ stary olej mogl sie dostac do katalizatora. ( mowie ok, pojeżdza pare km bedzie ok ) Po przejechaniu okolo 500 km dym caly czas sie pojawiał. Moc byla. Wiec udalem sie samochodem do mechanika zeby w koncu zobaczył to. Przejchał sie po czym stwierdzil ze moc jest wszystko ok wiec musimy jeszcze czekac do 1tys km przejchanych i pozniej bedziemy cos robic.
Dzisiaj jadac nie za szybko 3,5 tys obrótów mialem czerwone swiatło po czym chcuialem ruszyc i samochód zgasł, pomyslalem ze moja wina, ale po odpaleniu auta znowu zgasł nie wiem mial w ogole mocy a naduszajac pedał gazu obroty stały w miejscu. Zjechałem na bok dymu tyle ze musialem chwile poczekac zeby moc cos zrobic , zadzwonilem po pomoc. Mechanik ktory przyjechal pracował w niedziele jako emergency mechanik wiec za duzo nie mogl mi pomoc, ale cos ustałil. Brakowało okolo 0,6 oleju. i zauważyl ze wąż od turbo sie zasysa przy dodawaniu gazu. silnik drży, po odpieciu weża i odłaczeniu katalizatora chyba wylało sie okolo 0.4 oleju.
Nie wiem o co chodzi, bo na mechanice sie nie znam, ale mam nadzieje ze chociaz ktos mial podobny temat lub problem i napisze jakies wskazówki. Zgóry dziekuje za pomoc !

moim zdaniem mechanik który wymienił turbo albo wstawił używkę w kiepskim stanie bo swiadczy o tym olej w wydechu,mam na zbyciu nową turbinę,jak coś to daj znać na PW,jak jesteś z mojej okolicy to mogę ci go nawet wymienić

trzeci5 napisał:
moim zdaniem mechanik który wymienił turbo albo wstawił używkę w kiepskim stanie bo swiadczy o tym olej w wydechu,mam na zbyciu nową turbinę,jak coś to daj znać na PW,jak jesteś z mojej okolicy to mogę ci go nawet wymienić
Witam. Turbo bylo nowe. Własnie dostalem wiadomosc od nmechanika ze turbo padlo po 2 tyg omg. Mam roczna gwarancje wiec niezwlocznie wysylam do producenta. Dziekuje za odpisanie, pozdrawiam

Chociaz caly czas zastanawiam mnie dlaczego ten bialy dym byl widoczny po wymianie na nowe turbo ;/

ile płaciłeś za te turbo?moim zdaniem te turbo nie było nowe tylko regenerowane,to że biały dym sie wydobywał z wydech może świadczyć o tym że w układzie wydechowym zalegał olej po poprzednim turbo ale be niby nowe od razu puszczało

A nie lepiej byłoby po prosto skorzystać z tej oferty - regeneracja turbosprężarek? czy jednak całkowita wymiana jest bardziej zalecana?