Ogłoszenie

Polerowanie,ceramika

#1 24-04-2016 12:42:15

frog99
Jeszcze siÄ™ nie znamy
Ostatnia wizyta: 01-01-1970

Wentylator się nie załącza poszła uszczelka pod głowicą

Witam posiadam golfa 2, z silnikiem 1.8 16v, wiem ze nie golf V, ale w końcu jedna rodzina! golf to golf! wink i może ktoś się orientuje co może być nie tak? jechałem normalnie, nagle zaczęła się woda gotować i poszła uszczelka pod głowicą, przez to ze wentylator nie pracował sad ktoś wie czemu wentylator się nie załączył? i czy mogą być szansę ze w chłodnicy porobiły się od tego dziurki?

24-04-2016 12:42:15

VW REKLAMA
Google AdSense

#2 25-04-2016 14:48:33

tdeusz83
Aktywny
Silnik/Moc: 1,6 (102)

Re: Wentylator się nie załącza poszła uszczelka pod głowicą

może poszedł ci czujnik albo zawiesiły sie szczotki na wentylatorze

#3 22-12-2025 08:14:15

Witekr1973
Użytkownik
Silnik/Moc: 1,6 MPI 102 KM

Re: Wentylator się nie załącza poszła uszczelka pod głowicą

Cześć
Mam Golfa 5 2008 rok 1,6 MPI 102 KM z LPG fabryczne LandiRenzo
Przebieg 302 000 kn
Wyposażenie : 4xelektryczne szyby, klimatyzacja manualna, lusterka elektryczne i podgrzewane, ABS, ESP, poduszki powietrzne (nie wiem ile), centralny zamek
Problem taki, że auto jak jest poniżej zera przełącza siÄ™ na gaz i wraca z powrotem na benzynÄ™. Jak jest powyżej zera to jest  oki. Auto ma fabrycznÄ… instalacjÄ™ LANDIRENZO i jest ona zablokowana tzn nie można siÄ™ tam dostać i coÅ› zmienić. WiÄ™c gazownik zamontowaÅ‚ mi jakiÅ› uniwersalny sterownik i powiedziaÅ‚, że bÄ™dzie oki. Wymienione zostaÅ‚y filtry gazu, wyczyszczone wtryski. I teraz jest problem wczoraj rano zapalam i dziwnie silnik chodzi załącza siÄ™ wentylator  chÅ‚odnicy (silnik zimny dlaczego)? auto dymi na biaÅ‚o przez chwilÄ™. Wyłączam silnik za drugim odpalenie chodzi normalnie i wentylatory siÄ™ nie włączajÄ…. Dodam, że ten biaÅ‚y bym wyglÄ…da mi na pÅ‚yn chÅ‚odniczy taki sÅ‚odki zapach, potem można jeździć caÅ‚y dzieÅ„ i jest oki temperatura idealnie 90 stopni. Jest jeszcze jedna dziwna rzecz, jak auto postoi z dwie trzy godziny to po odpalenie znowu załączajÄ… siÄ™ wentylatory i schÅ‚adza silnik. Co jest grane ? czy uszczelka pod gÅ‚owica gdzieÅ› siÄ™ przerwaÅ‚a ? sprawdzÄ™ jeszcze czy nie ubywa pÅ‚ynu, ostatnio byÅ‚ wymieniany  termostat i wszystko byÅ‚o oki. Czy ta zmiana sterownika od gazu mogÅ‚a tak namieszać czy coÅ› innego. Pomocy bÄ™dÄ™ wdziÄ™czy bo wkurza mnie to. Auto też ma niedawno zmieniony rozrzÄ…d z pompa wody, olej i filtry, ale po tych zabiegach wszystko byÅ‚o super ale jeździÅ‚o na tym oryginalnym sterowniku.

Stopka forum

Katalog Stron www statystyka Katalog stron