Witam.
A więc oficjalnie chcę się przywitać na forum posiadaczy i miłośników Golfa 5.
Moje cudo to VW Golf 1.9 TDI 2004 rok, 105 koni, srebrny metalik, od niedawna w Polsce. Większych bajerów w nim nie ma:D poza te standardowe fabryczne udogodnienia typu klima, elektryka, poduchy, ESP, fabryczne radio RDC300. Jedynie felgi są ciekawe i to z nich jestem chyba najbardziej zadowolony:P. Wstawię zdjęcia to wszyscy ocenią.
Pozdrawiam wszystkich.
A oto i zdjęcia mojego cuda. Może nie są najwyższej jakościale są;-)

Witam kolege, i jak zadowolony jestes z auta?

Póki co jest ok, ale w tym tygodniu czeka mnie wymiana najważniejszych rzeczy, które zawsze należy wymienić po zakupie auta. Olej, filtry, no i kompletny rozrząd, auto ma 131tys km, więc lepiej wymienić i mieć spokój, bo wiadomo, że sprzedawcom raczej nie należy ufać i samemu dla swego dobra powymieniać zwłaszcza jesli chodzi o rozrząd.
Jak na razie jestem oczarowany urokiem mojej srebrnej strzały, bardzo mi się podoba, wcześniej miałem 2 golfy 2 i 3, później zacną astrę II też w dieslu, a teraz przyszedł czas na piąteczkę. Mam nadzieję, że był to dobry wybór.
Wiadomo, duzo zalezy od tego jaki egzemplarz sie kupi, golf v ma swoje mankamenty, ale na swoja klase-kompakt jest w scislej czolowce, technicze problemy zdarzaja sie raczej sporadycznie, czesciej jakies male usterki, i wiadomo wodny lakier-porazka. Zreszta poczytaj na forum, troche o tym bylo.

Powiem wam, że się załamałem czytając o tym lakierze. Dajmy na to mam auto z 2004 roku czyli z początku produkcji serii czyli mam się niedługo spodziewać rdzy? To jakaś kompletna porażka. Faktem jest że każdy kto kupuje auto które gdzieś tam jeździło po naszej zachodniej stronie granicy musi sie liczyc że vw większą lub mniejszą przygodę miał, no chyba że naprawdę się trafi na cud. Rzadko sie zdarza auto z Niemiec bez jakiegos małego dzwonka. U mnie dokładnie wiem, że miało małą przygodę może nie aż tak bardzo ciężką, ale jednak było coś.Troche boczek od strony pasażera byl draśnięty. Ale tak to jest ok poduchy są nie wypaliły więc nie było mowy o czymś wielkim. Ale jeżeli bezwypadkowe egzemplarze z 2004 roku mają znaki rdzy to po dzwonie na pewno trzeba się przygotować na kwitnące kwiatki z rdzy? Panowie z VW - porażka i jeszcze raz porażka. Tu upada moje dobre zdanie na temat niemieckiej legendy motoryzacji.
W porównaniu blach i lakieru moje poprzednie auto - Opel astra II 2.0 DTL miało lakier po prostu miodzio a było z 2000r.
Daje do myślenia.

Lakier mogl byc trwaly, twardy gdyby nie to, ze vw chcialo zablysnac i urosnac w oczach ekologow, bo niby ten lakier jest przyjazny ekologii, sam nie wiem jak oni to zrobili. A co do rdzy to ten ujawniony przypadek to bylo auto pierwszego wlasciciela, ktory twierdzil, ze nigdy zadnej glebszej rysy nie bylo nie mowiac o jakimkolwiek dzwonie.
Pawelrade, rzeczywiscie fele zajebiste a jaki rozmiar? Moze ja bym do siebie takie poszukal. Generalnie fajnie sie auto prezentuje, i sceneria tez dobra 

Fajne auto, alu naprawde super, brakuje mi tutaj tylko halogenow z przodu. Zobacz u mnie jak to wyglada o ile sie zdjecie wyswietli.

Felgi 16 cali, kółka 205/55/16 Michelin. No kółka naprawde spoko się prezentują zwłaszcza po umyciu i doczyszczeniu;-)

Tez mam 16 tylko te oryginalne vw, samochod sciagales z Niemiec? Bo cos chyba wspominales, a ja sie troche dziwie bo przy takim kursie euro to worek pieniedzy raczej 

No Mati racja. Halogenki dodają dużo uroku z przodu autka.Wyglądają naprawdę spoko. U mnie niestety ich nie ma, ale kto wie może już niedługo będą;-)

No Mati autko z Niemiec, ale już po zarejestrowaniu kupione. A Ty dawno zakupiłeś Swojego golfika? No felgi masz te standardowe VW , ale też są spoko.

Popatrz na allegro, powinny byc jakies halogeny, wydaje mi sie, ze za 1000 zl mozna zalozyc ze wszystkim.

Powiem Ci, ze ja mialem duzo szczescia bo kupilem w grudniu 2008 przy relatywnie niskim kursie euro, a wszyscy mi odradzali, nie kupuj teraz, kup w lutym, marcu, beda tansze, ehe teraz to bym kupil moze jakiegos dobrego golfa IV
Moj jest z Francji, wiadomo, ze niewytluczone auto, ale faktem jest to, ze jakies tam zarysowania ma, jak to samochod z Francji.

O kurna, aż tyle?
To chyba odpuszcze sobie.
A takie coś widziałeś?
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=568370403
Cena znacznie mniejsza niż mówisz.

Zauwaz, ze to tylko halogeny i atrapa, zeby swiecily potrzebujesz jeszcze kilku ingernecji w przewody, instalacje, no chyba, ze maja byc do ozdoby, tylko, zeby potem jaj nie bylo z przegladem.

Powiem Ci Mati, że nie wydałem względnie dużo jesli chodzi o ten rocznik, to wyposażenie i ten stan. W porównaniu do wielu aut dostępnych obecnie w Polsce( przewertowałem kilkanaście razy allegro, otomoto, gratkę) to ten naprawde jest spoko. Byłem oglądałem kilka aut z ogłoszeń, ale okazało sie to porażką i to całkowitą.
Wizualnie ten model mnie zadowala, oby technicznie i mechanicznie mnie nigdy nie zawiódł czego sobie z całego serca życzę