Witam, cze ktoś próbował już czegoś takiego jak zdalnego odpalania silnika z pilota kluczyka przy golfie? miałem coś takiego w dodge ale niestety w stanach- świetna sprawa dla leniuchów albo jak chcesz rozgrzać samochód przed wyjazdem, chciałbym zamontować takie cudo w moim golfie V 2.0 tdi DSG. Jakieś pomysły?
pozdrawiam Marcin

Znalazłem coś :
systemem z funkcjÄ… uruchamiania silnika,
przystosowanym do uruchamiania silników benzynowych i diesla
Pracuje za równo w pojazdach z manualną jak i automatyczną skrzynią biegów (kontrola położenia PARKING)
http://moto.allegro.pl/alarm-powiadomie … 80100.html
jednak, przemyślając sprawę, czy takie coś za 500 zł, ok sprawdzi sie w sinlikach beznynowch, ale czy da sobie rade z dieslami, gdzie trzeba poczekać z przekręceniem rozrusznika? przecież w zależności od warunków i rozgrzania sinika grzanie świec zajmuje odpowienio różną ilość czasu potrzebną do rozgrzania swiec..

No tak, ale w lato klime mozna wlaczyc zdalnie i wsiasc do przyjemnie chlodnego samochodu. Sprawdza sie w kazdych warunkach. 

dandanio napisał:
No tak, ale w lato klime mozna wlaczyc zdalnie i wsiasc do przyjemnie chlodnego samochodu. Sprawdza sie w kazdych warunkach.
W ktorych wersjach tak jest?

Fajny patent to jest.

master napisał:
Jest jedna taka wersja IMAGINATION siÄ™ nazywa
Szef nas wszystkich poczuciem humoru dzis zabic probuje. :-P A szczerze mowiac, to sa takie produkty na rynku, tylko trzeba kupic cos, co: a) pasuje, b) jest calkowicie bezpieczne, c) dziala.
Niestety osobiscie, nie moge nic polecic...

Jak to nie bylo a wersja individual skladana recznie gdzies u kowala 

maciek napisał:
Znalazłem coś :
systemem z funkcjÄ… uruchamiania silnika,
przystosowanym do uruchamiania silników benzynowych i diesla
Pracuje za równo w pojazdach z manualną jak i automatyczną skrzynią biegów (kontrola położenia PARKING)
http://moto.allegro.pl/alarm-powiadomie … 80100.html
jednak, przemyślając sprawę, czy takie coś za 500 zł, ok sprawdzi sie w sinlikach beznynowch, ale czy da sobie rade z dieslami, gdzie trzeba poczekać z przekręceniem rozrusznika? przecież w zależności od warunków i rozgrzania sinika grzanie świec zajmuje odpowienio różną ilość czasu potrzebną do rozgrzania swiec..
Dzwoniłem ko człowieka który prowadzi tę aukcję i powiedział że nie ma problemu z grzaniem świec dlatego że system najpierw włącza zapłon a dopiero po nagrzaniu tych świec rozrusznik.. wszystko ok tylko co z immobilizerem??
Są dwie opcje albo całkowicie wywalić immo albo wydłubać pestkę z kluczyka i przykleić gdzieś obok stacyjki,tylko, że w obu przypadkach tak naprawdę nie masz immo. Może droższe gadgety mają funkcję zakodowania immo w inny sposób, nie wiem

koło się zamyka, bajer wiadomo, fajny, ale czy warte to jest zachodu?
Wiem , że w nowszych samochodach Audi,VW (Q7, A8, T2) można takie coś zamówić kupując auto (do diesli też), jak jest tam rozwiązana sprawa immo? nie mam bladego pojęcia.

ciekawa info w poniedziałek tel do ASO VW, może maja jakiś patent..pewnie w cenie promocyjnej 2 tys. -)

a wracając do kluczyków z allegro do odpalania.. trochę ten tysiąc opcji w jednym pilocie pachnie mi "made in china" i jakieś obawy mnie ogarniają-))

Cena za cały układ (worek gartów i dupereli) za pięć stówek mówi chyba za siebie...