czy posiada ktos felgi detroit w swoim aucie w rozmiarze 18 cali? jak z komfortem czy odczuje zdecydowanie mniejszy komfort jazdy? obecnie mam 15 calowe felgi i sie waham czy nie kupic 18:D
o felgach było już sporo na forum..
powiem Ci tylko tyle, że z 15 na 18 cali to odczujesz dużą różnicę, nie tylko w komforcie jazdy ale również w spalaniu oraz dynamice samochodu..
poczytaj sobie wypowiedzi w innych działach, naprawdę sporo już na ten temat było..

Marco jak tu już jestem to tu zapytam jeśli chodzi o spalanie to na 18 więcej mi spali? Bo zimówki mam 15 i w sumie nie odczułem czy Mniej czy więcej ;p
Ostatnio edytowany przez Mattrew (07-02-2011 22:48:33)
Zależy od stylu jazdy, w zimę wiadomo wolniej, uważniej się jeździ dlatego tak tego nie dostrzegasz, przy 18 możesz liczyć więcej o litr na 100 biorę pod uwagę felgi początkowe 16 calowe
zgadza się.. jeżeli nie zmienisz zasadniczo stylu jazdy, to około jednego litra więcej..
osobiście przeszedłem z 16 cali na 17, seryjnie opony miały rozmiar 205/55, na alu mam opony 225/45, i według komputera spalanie wzrosło o jakieś 0.7 litra..
szersze opony to większe tarcie, felga też jest cięższa (chociaż alu), ponieważ szersza i większa, wszystko to niestety wpływa na spalanie..
ale nie jest to kolosalnie duża różnica, dla mnie do przyjęcia 

koeldzy inny pytanko tym razem o 17 calowe
17X8 ET 41 o tkaie wymiary maja normalnie w pasasacie cc jezdza i w scirocoo
jak to na golfie bedzie wygladalo/ ewentualnie na jettcie bo jak zmienie auto to na bank felgi bede chcial zabrac do jetty;)

czyli dobrze rozumiem ze mozna smialo bez obaw montowac?

nie mam
a jak sprawa wyglada z felgami od scirocco tzw model interlagos - widzialem ze jeden z kolegow na forum ma tkaie felgi czy one pasuja super?
8X18 ET 41 o taki wymiar maja
sorki ze duzo pytan ale po prostu nie znam sie w tym temacie;)