Witam. Jestem posiadaczem Golf V 1.9TDi 105kM. Cieknie mi najprawdopodobniej pompa przy silniku. Mechanik który proponuje mi wymianę tej pompy na inną z innego silnika prosi o wycenę ile może kosztować taka używana. Szukam na allegro ale nie wiem czy to się tak dokładnie nazywa. Jak wpisuję pompa paliwa to wyświetlają się pompy które są w zbiorniku. Jak nazwać to ustrojstwo, ewentualnie ile może kosztować taka używana.

Cieknie z tego ropa. jest to z prawej strony silnika. pod tym biegnie przewód z płynem chłodzącym. Gdy sprowadziłem auto miałem problem z ubywającym płynem chłodzącym. Okazało się że cieknie z tego ustrojstwa ropa i przegryzło przewód z płynem chłodzącym. Złożyłem nowy przewód ale dalej cieknie ropa i nowy przewód lada chwila też będzie osłabiony.
Cieknie spod dekla rozumianej przeze mnie pompy. Mechanik powiedział że cieknie spod uszczelki gumowej która jest wyposażona w kołnierz stalowy i to jest nie do dokupienia. Trzeba wymienić całą pompę bo z częściami krucho. Kupił gdzieś silnik z rozbitka i chce mią pompę która nie cieknie przełożyć lecz nie wiem ile takie przechodzone kosztują. Jest to urządzenie z czarnym deklem, po prawej stronie od góry silnika.

Tak wygląda mi to na pompę podciśnienia Vacum. Cena ~ 100-:-300zł.