Witam po sprowadzeniu auta i drobnej naprawie zauważyłem ze lampy tylne swieca za ostro jak przeciwmgielne i to tylko połówki od srodka a zawneczne to tylko stop

Hej, w gofrach tak jest ze na pozycji świeca się całe ringi przy wciśnięciu stopa świecą się zewnętrzne połówki i mocniej, osobiście zmieniłem to vcds'em u siebie na pełne i jest git 
tu masz z innego fajnego forum pomoc jak to zrobić: 
¦wiatła stop - ustawienie pełnych ringów
adres 09-Centr. Zesp. Elektr., 07-kodowanie, klikamy na kodowanie długie - w bajcie
3 w ciągu binarnym - u mnie /na foto poniżej/ wygląda to tak Binary: 00101110 - w pierwszej pozycji od lewej gdzie jest 0 wpisujemy 1 - po wpisaniu wartości wychodzimu ESC i klikamy "transfer kodowania"
Binary: 00101110 - licząc od końca 0 przypisane jest do bitu 0, 1 przypisane jest do bitu 1, kolejne 1 jest przypisane do bitu 2, kolejne 1 jest przypisane do bitu 3 itd... czyli patrząc na ciąg binarny pierwsze 0 od lewej powinno być przypisane bitowi 7 którego nie ma a który odpowiada za aktywację ringów w światłach STOP. Zaznaczam że dla przykładu w moim sterowniku /17-to bytowym/ nie mam możliwości transferu tego kodowania a więc nie mogę w ten sposób tego aktywować ale są forumowicze u których to działa więc warto spróbować lub w Bajt 3 zamiast 2E wpisujemy A7 i zapisujemy kodowanie
PS. można też zrobić to bez kompa, wyjmujesz lampy i lutujesz 2 piny od żarówek, jak rozkręcisz będziesz wiedział które 
Tu znowu pomoc jak byś chciał zmniejszyć natężenie oświetlenia z tyłu
Regulacja natężenia tylnych świateł pozycyjnych
wchodzimy w 09-Centr. Zesp. Elektr., 07-kodowanie - domyślnie jest ustawiony sterownik bordnetz a następnie klikamy w kodowaniu długim na bajt 09, domyślnie w pozycji Dec: .... jest wpisana
wartość 20 /20%/ można delikatnie zwiększyć np. do 30%, więcej nie radzę ponieważ będzie się zlewać
światło pozycyjne ze światłem STOP-u
Ostatnio edytowany przez brkov (03-04-2011 11:19:38)

wielkie dzieki tylko co widze golfa 5 to sie swieca całe pierscienie delikatnie a jak nacisnie stop to zewneczne swiecom mocno

byłem u elektryka zrobił ze światłami tył ale jest dalej problem bo pokazuje ze jest spalona zarówka (a wszyskie sa dobre) i co pare minut gasnie i zaswieca sie spowrotem .A jak sie swieci to niema wstecznego ani przeciw mgielnego a przy zgasniecu na desce zaróweczki zaswieca sie na chwile i znowu gasnie.Jest cały czas błod od BORNEKSU WADLIWY STEROWNIK