Witam kolejne dziwne pytanie,po prawej str . fotela mniejwięcej na srodku,zaraz obok wpięcia pasa bezpieczenstwa ,mam metalowy wystający pręt ;-) który się zagina i wchodzi po fotel ,pręt jest nieobudowany i nieposiada żadnej gałki ,jedynie pod samym fotelem jest w białym plastiku ,niechce na siłe zmieniać jego pozycji , bo niewiem do czego on służy ,moze wczesniejszemu włascicielowi coś się ułamało i został metalowy pręt niewiadomo do czego 

Witam oto te zdjęcia naprawde niewiem co ten pręt robi obok mojego fotela;)
Uploaded with ImageShack.us

Może to katapulta, próbowałeś odpalić? 

Hehe nie próbowałem bo niewiem gdzie się ją odpala,!!!dlamnie to predzej automatyczna skrzynia biegów tylko gałka odpadła czekam na wasze opinie poważne i te mniej poważne
co to może być? ( pod fotelem pręt wchodzi w białą plastikową tulejke o dł ok 4 cm )
Ostatnio edytowany przez kleju (23-07-2011 22:33:38)

Nitro ;D

Ja u siebie nic takiego nie mam, sprawdzałem.

Byc moze jakies zabezpieczenie ... nie masz mozliwosci zapytania sie poprzedniego wlasciciela ?
Nie widziałem nigdy nic takiego w MKV,
Zapytaj poprzedniego właściciela co to jest, napewno nie jest to seryjny element wyposażenia..
Może to faktycznie katapulta? 

Może to jest pozostałość po uchwycie do pasa bezpieczeństwa? Wygląda na pozostałość po nim.

Dizięki za odpowiedzi
jutro podjade do serwisu w szczecinie to może mi powiedzą co to jest za pręt,pozostałość po pasie to raczej nie bo wajha zgina się i wchodzi pod fotel mozna nią lekko dawać do przodu i do tyłu ,wlascicielem był niemiec niemam jak zapytać .....UWAGA KONKURS za poprawną odp nagroda -piwko -i miano experta nr 1na forum golf v. pytanie -co to za wajha czekam na dalsze odpowiedzi moze ktoś trafi!!! 
A może to jakaś nietypowa blokada skrzyni biegów
albo hamulca ręcznego:D
Ostatnio edytowany przez Pasterz (25-07-2011 22:15:53)

Na moje oko to jakby coś tam wpadło i tak niefortunnie się zablokowało.
Na pewno to jakieś "ciało obce".
Wybadaj dokładnie bracie !
Powodzenia

Jaki problem-odkręć cztery śruby od prowadnic fotela i podnieś fotel do góry i się dowiesz, raptem dziesięć minut roboty.

JA OBSTAWIAM POZOSTAŁOŚĆ PO ZABEZPIECZENIU ANTYKRADZIEŻOWYM ... ALBO TAMTEN NIEMIEC KOMUŚ GO UKRADŁ 

Skoro taki wątek o " niezidentfikowanych obiektach " jest to może i ja niejako przy okazji zapytam o moje odkrycie . Z przodu po stronie pasażera ,tu gdzie czubki butów wypadają mam sterczący , ok.10cm długości
płaskownik ,z dziurką w końćowej jego części . jest to przyspawane do płaskownika który z koleji jest przykręcony do ściany grodziowej i idzie w dół do podłogi . Umiejscowienie tego sterczącego płaskownika jest
pod filtrem kabinowym i bardzo skutecznie utrudnia jego wyjęcie ,a włorzenie nowego by go nie uszkodzić chyba niemożliwe . Dodam jedynie że jest ładnie pomalowany , ale to ostatnie jego dni bo nosze się z zamiarem potraktowania go boszem . Dla jasności w temacie pojazd to golf plusjavascript:insert_text('
', '');