Ogłoszenie

#1 25-05-2012 00:00:12

Suchy
Ekspert
Zarejestrowany: 18-09-2011
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 329

Zmiana z RCD 300 na RCD 510

czy takie radia można zmienić na zasadzie plug&play czy trzeba coś przerabiac?

Offline

 

25-05-2012 00:00:12

VW REKLAMA
Google AdSense


#2 25-05-2012 21:58:19

gregk
Zasłużony
Od: Słupsk
Zarejestrowany: 18-03-2011
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 154
Silnik/Moc: 1.9 bkc/138ps

Re: Zmiana z RCD 300 na RCD 510

Ja wymieniałem RCD300 na RNS510 i nie było problemu

Offline

 

#3 25-05-2012 23:26:46

master
Szefo ;)
Od: Szczecin
Zarejestrowany: 21-02-2009
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 1566
Silnik/Moc: TDI +
Serwis

Re: Zmiana z RCD 300 na RCD 510

Prawie wszystko jest plug&play, jedynie wtyczki anteny się różnią ale można sobie kupić przejściówkę.
Ponadto, jeśli masz auto z początków produkcji to niemal na pewno rcd510 czy tez rns bedzie rozladowywal ci akumulator, jednak
rozwiazanie problemu jest bardzo proste nalezy wymienic can gateway.
Wszystkie odpowiednie numery can gateway'ow znajdziesz na forum, temat był wałkowany dziesiątki razy.

Offline

 

#4 21-06-2012 22:02:40

mufik900
Jeszcze się nie znamy
Zarejestrowany: 09-04-2012
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 4
Silnik/Moc: CBD 140KM

Re: Zmiana z RCD 300 na RCD 510

Witam,czy jesli mam V z 2008r i chcę wymienić RCD300 na RNS310 to musze coś przerabiać?


COMMON RAIL CBD

Offline

 

#5 08-09-2012 10:19:56

tygiel
Szeregowy
Zarejestrowany: 26-04-2011
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 13

Re: Zmiana z RCD 300 na RCD 510

Witam
Ostatnio wymieniałem w swoim RCD 300 na RCD 510. Akumulatora mi nie rozładowuje. Fabrycznie mam Getaway'a w wersji L. Przed zakupem czytałem na różnych forach - jedni pisali że będzie rozładowywać inni, że nie. Wsadziłem radio i wszystko gra - sterowanie z kierownicy działa również poprawnie.

Pozdrawiam
KT


i jeszcze jedna uwaga przy montażu: nie rozłączać kontrolki "airbag passenger" - po odpaleniu pojawi się błąd airbag na desce smile

Ostatnio edytowany przez tygiel (08-09-2012 10:22:21)

Offline

 

#6 13-11-2015 19:41:47

paweldaniel
Nad wyraz gadatliwy
Zarejestrowany: 13-01-2011
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 265
Silnik/Moc: 2.0 Tdi 140KM

Re: Zmiana z RCD 300 na RCD 510

Odswieżam temat powiedzcie panowie czy Getawaya o num 1KO 937 049 T  . Bedzie rozładowywał radio jezeli zmienie na lepsze

Offline

 

#7 13-02-2018 14:58:17

romo445r
Jeszcze się nie znamy
Zarejestrowany: 13-02-2018
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Posty: 3

Re: Zmiana z RCD 300 na RCD 510

według mnie taka zmiana jest w ogóle niepotrzebna obecnie bo szkoda czasu

Offline

 

Stopka forum

Katalog Stron www statystyka Katalog stron


Powered by PunBB//Modifed by GOLFV.PL