Strony: 1
Witam wszystkich po długiej nieobecności jak wiadomo z forum kiedyś tam było nieprzyjemne zdarzenie tzn zaj**** mi mojego gofera ;/ było dużo pisania i gadania jakie to następne będzie i padło ku mojemu zaskoczeniu na francuza Peugeot 407 czemu o tym pisze !? ludzie pytali i mówili żeby przedstawić następce..
Posiadaczem auta jestem od roku i postanowiłem kupić coś mniej chodliwego tak przynajmniej mi się wydaje i padło na lwa 
Auto po zakupie :
![]()
![]()
![]()
A tu trochę po małych zmianach jak chromowe listwy na grill oraz żółte halogeny :
![]()
![]()
i mała niespodzianka w bagażniku
(żeby się lepiej słuchało)![]()
Plany :
-listwy zderzaka przód tył czarne z chromem listwy boczne tak samo
-chromowe nakładki na lusterka i może klamki
-felga 17"/18"
Ps: Jeśli temat jest ulokowany w złym miejscu proszę przenieść
Pozdrowionka wszystkim VW maniaką i to że mam francuza nie oznacza że o VW zapomniałem
W końcu się odważyłeś
Nie powiem, że to mój gust ale gdybym miał coś wybrać z "peżota" to też bym wziął 407
Mimo wszystko mam nadzieję, że jeszcze nie powiedziałeś ostatniego słowa i będzie jeszcze kiedyś VW
he he no w końcu w końcu
spokojnie spokojnie marki VW się nie wyparłem bo już coś mi chodzi po głowie żeby kupić co innego przy tych cenach paliwa
ale wszystko wyjdzie w praniu 
miło że do nas wróciłeś 
jak się sprawuje francuzik przez ten okres co go masz? cos się psuło, itd?
pytam, bo znajomek chce kupić używane 407, może masz już jakieś podpowiedzi co do awaryjnych podzespołów..
pozdrówka

A co tam siedzi pod maska 
Marco napisał:
miło że do nas wróciłeś
jak się sprawuje francuzik przez ten okres co go masz? cos się psuło, itd?
pytam, bo znajomek chce kupić używane 407, może masz już jakieś podpowiedzi co do awaryjnych podzespołów..
pozdrówka
No więc tak przez użytkowanie auta ponad rok czasu standardowo na początku wymiana oleju i filtrów oraz klocków bo były od nowości jedna rzecz co uległa awarii przez ten czas to czujnik ABS odmówił posłuszeństwa (lewy tył koła) po za tym nic się nie psuje chyba że samemu się coś sknoci.. Na pewno w 407 trzeba uważać na michę olejowa po przód jest dosyć długi i nawet niski co za tym idzie wszelkie krawężniki wysokie trza omijać i strome podjazdy i zjazdy...
Komfort jazdy jest bardzo fajny, auto na długie trasy zdaje egzamin na 100% przestrzeń pasażerów jak i bagażowa przy 5 osobach nikogo nie przytłacza, spalanie na trasie udało mi się zejść 4,7 l na 100 km (jechałem do Zakopanego) przy prędkościach 140-160km/h spalanie oscyluje w granicach 6,5l na 100km
aaa w mieście nie da się zejść poniżej 7,5 litra aa jeśli się będzie go butowało to i nawet 9-10l weź mnie oczywiście mowa tu o silniku 2.0 HDi 136 km bo taki pod maską się znajduje.
Ogólnie z auta jestem zadowolony ale przy obecnych cenach diesel'a i jego spalaniu w mieście powili się zastanawiam czy by nie kupić czegoś innego <-- ale to wyjdzie w praniu
Strony: 1