Zależy. Ja np. kupowałem Golfa w niemieckim komisie i jestem zadowolony. Musiałem wymienić jedynie przepustnice powietrza (500 zł), ale to ustrojstwo akurat się może popsuć każdemu.
Też zależy jakiego auta się szuka. Bo mój wymarzony GT Sport był tylko 1 na całe Niemcy, więc nie miałem wyboru 

to moj faworyt http://allegro.pl/vw-golf-1-9-tdi-pakie … 03232.html

Jak dla mnie przerost formy na trescia.

ja osobiście bym go nie wziął środek porażka reszta by mogła być chociaż jest przekąbinowany no i przebieg trochę mało realny jak na diesla
autko wygląda całkiem ładnie (z zewnątz), srodek to juz kwestia gustu.. pytanie tylko, jaką ma historię? jeśli miałbym udokumentowany stan, i dobry mechanik potwierdziłby bezwypadkowość, itd. to osobiście bym go kupił..

hiv84 napisał:
powiedzcie mi moi drodzy a jak sie zbieraja te 105 konne silniki??tzeba redukowac czesto przy wyprzedzaniu??
Zdecydowanie za mało do bezstresowego, szybkiego wyprzedzania. Ja wytrzymałem z tą mocą 2tyg i pojechalem na wirusa, bezpieczny programik na ok 140km i 310NM-zupełnie inne auto.
Wspominałeś coś o przebiegach, skoro auta w Holandii czy Niemczech mają już nastukane ok 180tys km, to jakim cudem takie auto po sprowadzeniu do PL ma nagle 120tys i jest tansze niż w Niemczech czy własnie Holandii?
ano odpowiedz jest prosta:
Nasi sąsiedzi kupują diesla żeby nim jezdzić, dlatego po kilku latach gdy auto przekracza bezpieczna (wedlug nich) bariere km-zazwyczaj 200-300tys km, wystawiają na sprzedaż. Z tego co zauwazylem, istotna role w cenie auta zagranicznego gra przebieg.
Nie wierzyłbym że jakies TDI z roku '03-'05 ma mniej niż ok 200tys km, no chyba że dziadek dostał zawału i pare lat bił sie z myślami czy auto sprzedac 
Jest też opcja że samochód był "puknięty" i stał sobie w ubezpieczalni, wtedy może miec smieszny przebieg.
Ja kupiłem jakies 6 miesiecy temu mk5 z roku 2007 i już miał 110tys km
p.s kolega ma komis z autami, jeszcze nigdy nie zdarzyło sie, aby samochód który przyjechal z Niemiec, roczniki od '06 do '09 miał mniej niż 170-190tys km... Dlatego lubie ogladac ogłoszenia gdzie 15 letni passat tdi ma nagle 178tys km, albo golf 3 tdi 146tys km:cool:

Zgadzam się w 100% z przedmówcą.
Ja swojego Gofla 5 osobiście wyszukałem w Niemczech i miał już 170tyś, a rocznik 2007.
Wszystkie auta które oglądałem (diesel, '06-'07) miały już przejechane 150tys spokojnie.

macie panowie racje co do tych przebiegów...juz nawet ksiazeczka serwisowym nie mozna ufac~w belgi mozna je kupic w kilku komisach wraz z pieczatkami
(

Mieszkam we Francji i cały czas przeglądam ogłoszenia tutaj .Jedno wiem napewno wszyskie auta są tansze i mniej maja przejechane niz tutaj . Dziwne prawda!!!!!Ale jest na to bardzo prosty sposób . Trzeba prosic aby sprzedający na umowie lub fakturze wpisał przebieg . wtedy zawsze mamy podstawe prawde do wytoczenia mu sprawy sądowej. wiekszość z sprzedających nie zgodzi sie wpisac przebiegu. wtedy wiadomo

szis napisał:
Trzeba prosic aby sprzedający na umowie lub fakturze wpisał przebieg . wtedy zawsze mamy podstawe prawde do wytoczenia mu sprawy sądowej. wiekszość z sprzedających nie zgodzi sie wpisac przebiegu. wtedy wiadomo
Doby pomysl! Popieram!

Tak ale tez takie auto ktore ma nieduzy przebieg kosztuje odpowiednio wiecej.

Niestety w dobie kapitalizmu nie ma nic za darmo. Nie ma sie co łudzić że super autko kupisz za grosze.Osobiscie wole kupic starsze autko ale w dobrym stanie. I tak dopóki ktos nie spyta tonikt nie wie czy masz golfa v z 2004 czy 2006

Zdecydowanie bezpieczniejsza wersja jest 1.9 i to nie podlega dyskusji chyba ale mysle ze to 105 koni to troche malo.Jesli nie masz wygorowanych ambicji jesli chodzi o moc to kup 1.9 wystroisz sobie go i bedzie ok.Ja chcialem 2.0 bo na starcie juz jest dobrze(140 km) ale sie naczytalem,nasluchalem i padlo na 1.9 i nie zaluje.Nie zaleznie co kupic,trzeba lac dobre paliwko

Mam 2.0L TDI z common rail i jedyny, na jaki moglbym go wymienic to R32. 

wymoderowane przez master
Ostatnio edytowany przez tylkogolf.pl (16-04-2011 00:47:08)

ChÅ‚opaki co sÄ…dzicie o http://otomoto.pl/volkswagen-golf-1-9-t … 15135.html ?