Witam.Czy ktoś z forumowiczów używa tego oleju ? http://allegro.pl/hit-liqui-moly-top-te … 81991.html Czy w porównaniu do motula to podobna marka?

Ja na min jezdzę. Mam porównanie do Castrola Edge i jest lepszy. Jest ciszej i spalanie minimalnie spadło- można polecić.

"Jest ciszej":lol:po 22h00:lol: no nie, bądźmy obiektywni, spalanie ??? spadło ???
Trzymaj się normy i pewnego źródła. W naszym przypadku: 505.01. lub 507.00.
Jeśli chodzi o porównanie to napewno lepszy od słynnego "Motula" w tej chwili 80 % produktów lepiej się sprawuje od legendy wśród olejów bo Motul to juz nie jest to co kiedyś ...

congito napisał:
"Jest ciszej":lol:po 22h00:lol: no nie, bądźmy obiektywni, spalanie ??? spadło ???
Trzymaj się normy i pewnego źródła. W naszym przypadku: 505.01. lub 507.00.
Co Cię tak śmieszy. Jak się jeżdzi na tych samych odcinkach to można dokonać porównania. Przy pierwszym rozruchu na Castrolu klepał bardziej, generalnie Castrol do 8 tys trzymał norme póżniej praca silnika była bardziej twarda. Konsumpcja Castrola to 0,5 litra na 15 tys km, Liqui Moly dolałem 3 setki. Motula jeszcze nie próbowałem, ile kierowców tyle opini.
Motul ma jedną, poważną wadę - totalny bajzel na rynku. Rozbieżność cen jest tak duża, że zwykły konsument głupieje (biorąc pod uwagę zagrożenie kupna podróby - bo bardzo łatwo się naciąć
Jeśli chcesz dobry olej polecam Millersa , nie ma podejścia do Motula 

a ja bym polecał castrola professional powerflow, norma 507.00 i przystępna cena, podobna do liquy moly
jeżdżę na nim od początku i jestem zadowolony
nie wiem jak się ma w porównaniu do edge`a, ale skoro jest to Long Life to musi być lepszy. A nie kosztuje fortuny.
Ostatnio edytowany przez p.s. (16-12-2011 21:30:05)