Witam mam taki problem mianowicie jadąc z pracy tem. zewnętrzna ok 4 stopni załączyły się 2 wiatraki przy tem. silnika ok 80-85 stopni.Zatrzymałem mk5 i poczekałem ,aż się wyłączą (ok 10 min.) ale na marne. Przejechałem jeszcze z 7 km i nadal chodziły (max obroty) ?????. Zgasiłem i odpaliłem ponownie i było wszystko ok ???!!!
Co może być przyczyną ??????
i jeszcze jedno gdzie znajduję się czujnik temp. zewnętrznej ??????
Pozdro
Ostatnio edytowany przez pietrekth7 (03-01-2012 21:19:53)

Miałem podobny przypadek i winny był czujnik temperatury silnika który się zawieszał, i nie kupuj podróbki bo będziesz musiał zainwestować dwa razy jak ja. Koszt nie za wielki bo około 40 zł.

Witam ponownie
Na VAGU wyszedł błąd 16502 G62 i pytanie który to jest czujnik ??? na chłodnicy czy na króćcu termostatu ???
Pozdro i wielkie dzięki
zakupiłem oryginalny 06A 919 501A 46zł. 
Ostatnio edytowany przez pietrekth7 (04-01-2012 11:05:04)

Nie pamiętam jaki był to u mnie błąd na kompie, ale ja stawiam na ten w silniku. 

Wymieniłem przy chłodnicy bo trudniejszy dostęp i płyn chłodniczy trzeba było spuścić na razie jest wszystko ok 
Jeśli będzie potrzeba wymienię przy silniku sam bo jest prosty dostęp 
Ostatnio edytowany przez pietrekth7 (05-01-2012 15:31:28)

Widze ze nie jestem jedyny. Mnie do tego ze właczaja sie wiatraki na pierwszy bieg to jeszcze obroty wskakują na 1000, czasem dodam gazu i spadają czasem nie. Jak zgasze i zapale to takie same objawy jak w temacie tylko ze pracują około 30sek. Czujnik w silniku wymieniony wiec mam pytanie gdzie znajduje sie drugi winowajca przy chłodnicy?

O kurcze nie zauważyłem że tu chodzi o benzynke, musze poszukac gdzie indziej. pozdro

dartmooor napisał:
Widze ze nie jestem jedyny. Mnie do tego ze właczaja sie wiatraki na pierwszy bieg to jeszcze obroty wskakują na 1000, czasem dodam gazu i spadają czasem nie. Jak zgasze i zapale to takie same objawy jak w temacie tylko ze pracują około 30sek. Czujnik w silniku wymieniony wiec mam pytanie gdzie znajduje sie drugi winowajca przy chłodnicy?
Drugi czujnik jest po prawej stronie chłodnicy na dole i trzeba spuścić płyn chłodniczy żeby go wymienić
pozdro