No i wkoncu znalazlem w szczecinie zaklad w ktorym mi zalaza tempomat w sumie rozsadnej cenie tak mysle bo za wszystko robocizna + czesci chca 600zl

Chłopie przesada. Manetke kupisz za max 100zl + kabel za 25 zl i tyle. Robocizna max 100zl, nie daj sie naciągnąć. Godzina czasu i założone. Nie macie spotów w Szczecinie?
Ostatnio edytowany przez gregk (18-01-2012 21:49:21)

Używane manetki w wersji z tempomatem w pełni sprawne kosztują około 50 zł plus 10 zł przesyłka, kabelek dorabiałem sam, kwestia dwóch pinów i odpowiedniej grubości przewodu. Jak to ma kosztowac 600 zł to warto już przejechac samochodem jakiś kawałek do kogoś z kolegów forumowiczów i pewnie wyjdzie to zdecydowanie taniej, nie mówiąc już o nowych kontaktach z kolegami.

No tak koledzy tylko ja sam tego raczej nie ogarne a dzwonilem do aso to za sama robocize chca 1500zl + czesci , a oni proponuja tylko 600zl moze to zadroga ale ja jezdze w dlugie trasy i tempomat bardzo ulatwi mi zycie
, a w szczecinie czy okolicach raczej wiecej nikogo nie znajde bo prubowalem juz na forum dluzszy czas i cisza

Zrobiłbym Ci to,ale mieszkam 400 km od Szczecina. W twojej sytuacji to może i warto dac te 600 bo i na miejscu usługa będzie no i gwarancję pewnie dadzą jeśli na ich częściach.
Ostatnio edytowany przez RUTRA (18-01-2012 22:48:07)

Z mila checia bym skorzystal ale 400km to wyjdze na to samo

No właśnie, gdyby to był okres letni to chętnie bym się przejechał do Szczecina na wywczasy i żonkę bym trochę przewiózł i przy okazji byśmy zmontowali tempomat w MK5.

Skorzystal bym z twojej propozycji kolego master ale tylko w tym tygodniu bo we wtorek wyjezdzam do angli , jezeli teraz nie mozesz to trudno ale wielkie dzieki za checi na piatek jestem umowiony w zakladzie

Odezwij się do użytkownika leo na forum.vwgolf.pl
http://forum.vwgolf.pl/memberlist.php?m … amp;u=7103

No moze to duzo ale ja sam sie z tym nie uporam jestem na jutro ugadany na wymiane z gosciem , w aso chcieli za sama robocizne 1,5tys + czesci ,

Jeśli masz zamiar za samą robociznę zapłacić 600zł, to grubo przepłacasz
Jeszcze u siebie tego nie robiłem, ale jakbym wiedział co i jak, to sam bym w weekend wpadł i Ci to zrobił za 500zł. Mam tylko ~170km do Szczecina. Przy okazji w weekend bym się ze znajomymi za te pieniądze pobawił w tamtejszych klubach

A nie możesz się odezwać do użytkownika 1 6 D z forum.vwgolf.pl? Też takie sprawy ogarnia i na pewno zrobi Ci to za minimum połowę tych 600zł, jak nie taniej?
Ostatnio edytowany przez rondell (19-01-2012 20:20:51)

jak nic lepszego nie wymyślisz to w Gorzowie znam warsztat który mogę ci polecić . Napewno ci założą tempomat i do wielu innych przeróbek golfa
Ostatnio edytowany przez kiler (19-01-2012 20:23:37)

Chlopaki od miesiaca szukalem kogos kto mi to zrobi i niestety nikogo nie moglem znalez a w srode wyjezdzam do angli samochodem , wiec juz umowilem sie na jutro i bedzie z glowy , rondell to jest za czesci i robocizne jade i nic mnie nie obchodzi ,

No koledzy jestem juz szczesliwym posiadaczem tempomatu , powiedzcie mi teraz czy na trasie uzywajac tempomatu samochod mi spali mniej czy wiecej bo zalozylem go ze wzgledu na wygode

Witam,
ja się podepnę pod temat. Manetkę mam założoną i kabel do modułu w kierownicy też dołożyłem. Mam natomiast problem z wypięciem wtyczki z ECU. Próbowałem z wnętrza auta ale nie chce nic wyrwać a nie wiem co podważyć żeby wyszła no i jest tam strasznie mało miejsca. Z kolei z przedziału silnika nie mogę zdjąć jednej wycieraczki żeby wymontować ten plastikowy wlot powietrza
. Może ma ktoś jakieś tipsy jak wyciągnąć tą wtyczkę?
Ostatnio edytowany przez Fist4sz3k (15-04-2012 08:41:47)