Witam a oto i mój w zasadzie nowy nabytek
MK5 /2005 / hatchback /5 drzwiowy/Przebieg: 133k,.
Silnik/Moc: 1,9 TDI BKC
Wyposażenie seryjne: Basic line + skórzane elementy
8 poduszek powietrznych
RCD 300 +6 glosnikow przod +Boschmann APACHE B-100P
Modyfikacje
alufelgi 16 + Continental sport contact 2 16/55/205
http://allegro.pl/item717751934_hit_sez ... black.html
Polakierowane boczne listwy drzwiowe + tylni dolny zderzak + przednie listwy
Wiec jeśli chodzi o sprzęt grający;) to miałem na początku plan aby wywalić oryginalne radio i podpiąć jakiegos pioneerka ale jednak nie okłamujmy sie orginal sie najlepiej komponuje z reszta zwłaszcza w nocy gdy wszystko jest podświetlone wink
Powiem tak bylo troche chrzanienia z podłączaniem sygnalu z RCD 300 pod wzmacniacz ale udalo sie dzieki takiemu malemu urzadzeniu za jakies 20-40 zl kondensator jakiś tam
Tuba z aktywnym wzmacniaczem podpięta pod RCD 300
a jezeli chodzi o sprzęt grajacy to w bagażniku siedzi tuba ( wiem tuba to samo zło i robi tuu tuu tu a nie jak skrzynia bum bum bumm) ale póki co takowa mi pozostala z starego samochodu i szkoda bylo wyrzucać wiec poki co i tak lepiej gra niz samo org radio;)
a taki model tuby mam u siebie w bagażniku wink
http://pl.marketgid.com/goods/426/42798/
Boschmann APACHE B-100P

Doszly opcje
-Coming home
-automatyczna blokada drzwi po przekroczeniu 10 km/h
-Przednie kierunkowskazy dzialaja teraz rowniez jako postojowki
-Wlaczenie dzwieku (horn) podczas zamkniecia pojazdu

A w planach hm zamontowac porzadny sprzet grajacy;)
Chiptunig silnika u Rogala w wawie
i chyba hm nie wiem może przyciemnić szyby ale to wielka niewiadoma;)
a i CB radio;)
I pewnie przedni zderzak zamienic na GTI lub Jettowy
i to na na tyle pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez krisv (10-05-2012 13:52:28)

Piekna sztuka, wez zrob jeszcze zdjecie sprzetu grajacego, bo ja u siebie kombinuje, zeby cos fajnego ze smakiem upchac.

Witam, jakiej firmy alu? Moze masz gdzies linka do opisu alu? Bo ja z drugiej strony poluje na fele.

Wiec jeśli chodzi o sprzęt grający;) to miałem na początku plan aby wywalić oryginalne radio i podpiąć jakies pioneerka ale jednak nie okłamujmy sie orginal sie najlepiej komponuje z reszta zwłaszcza w nocy gdy wszystko jest podświetlone
Powiem tak bylo troche chrzanienia z podlażaniem sygnalu z RCD 300 pod wzmacniacz ale udalo sie dzieki takiemu malemu urzadzeniu za jakies 20-40 zl kondensator jakiś tam jak np poniższy
http://allegro.pl/item712156584_sinusli … ofera.html
Z czasem planuje pewnie zakupic orginalna nawigacje RNS 510 ale to juz dalsze plany
bo troche mnie to jednak boli ze nie moge odpalac mp3 
A pro po alufelg , kupiłem je na allegro od tej firmy
http://allegro.pl/item717751934_hit_sez … black.html
pozdrawiam
a jezeli chodzi o sprzęt grajacy to w bagażniku siedzi tuba ( wiem tuba to samo zło i robi tuu tuu tu a nie jak skrzynia bum bum bumm) ale póki co takowa mi pozostala z starego samochodu i szkoda bylo wyrzucać wiec poki co i tak lepiej gra niz samo org radio;)
a taki model tuby mam u siebie w bagażniku
http://pl.marketgid.com/goods/426/42798/
i to by było chyba i na tyle
pozdrawiam

RCD 300 kupisz rowniez z mp3 za 1/8 ceny rns. Powiedz jeszcze odnosnie felg czy z et i innymi rzeczami nie bylo problemu tzn. czy wszystko od razu pasowalo. Ja juz od dluzszego czasu nosze sie z zamiarem kupna czegos srebrno-czarnego tylko nie jestem pewien czy do mojego srebrnego golfa bedzie pasowala taka farba alufelg. No i mam jeszcze jedno pytanie odnosnie tych alu czy nie ma z nimi zadnego problemu tzn. nie bija, nie rysuja sie az ponad norme? Pytam poniewaz nawet na forum byla dyskusja na temat tych tanszych alu, a patrze z linka, ze nie sa drogie- co mnie bardzo cieszy
Wracajac jeszcze na chwile do radia i mp3 to widzialem ostatnio na allegro cos w rodzaju dysku twardego podlaczanego do rcd300, oczywiscie podlaczenie od tylu radia, takze nic nie widac a cena cos w granicach 300 zl.

Mati napisał:
RCD 300 kupisz rowniez z mp3 za 1/8 ceny rns. Powiedz jeszcze odnosnie felg czy z et i innymi rzeczami nie bylo problemu tzn. czy wszystko od razu pasowalo. Ja juz od dluzszego czasu nosze sie z zamiarem kupna czegos srebrno-czarnego tylko nie jestem pewien czy do mojego srebrnego golfa bedzie pasowala taka farba alufelg. No i mam jeszcze jedno pytanie odnosnie tych alu czy nie ma z nimi zadnego problemu tzn. nie bija, nie rysuja sie az ponad norme? Pytam poniewaz nawet na forum byla dyskusja na temat tych tanszych alu, a patrze z linka, ze nie sa drogie- co mnie bardzo cieszy
Wracajac jeszcze na chwile do radia i mp3 to widzialem ostatnio na allegro cos w rodzaju dysku twardego podlaczanego do rcd300, oczywiscie podlaczenie od tylu radia, takze nic nie widac a cena cos w granicach 300 zl.
Powiem ci tak na alufegi otrzymalem 3 letnia gwarancje a na sam lakier ( czarne wstawki 1 rok gwarancji) jest to niemiecka firma ktora produkuje w chinach ale sam sprzedajacy powiedzial ze nie mieli do tej pory reklamacji, ogolnie nie ma bicia ladnie sie komponuje w reszta i tylko naprawdę nie mam z nimi najmniejszego problemu nie ociera nigdziej orginalnie jak zakupilem MK5 stal na 15stkach ochydnych brzydkich stalowkach z kołpakami , po zmianie samochod sie lepiej prowadzi poniewaz powierzchnia przylegania jest większa naprawde polecam;)
Ostatnio edytowany przez krisv (24-08-2009 09:32:10)

Ladny golfik, fele idealnie komponuja sie z reszta samochodu, i widze, ze to nie tylko moje zdanie bo chyba Twoja golfinka na logo forum sie znalazla?

Tak wlasnie sam to zauwazylem i sie zdziwilem
tylko co mi ze wzgledow grzecznosciowych nie do konca sie podoba iz nikt nie zapytal
ale ladnie sie komponuje 

krisv wybacz, logo bylo na szybkiego robione i nie bylo czasu zeby zapytac, blach nie widac, wiec mysle, ze nie ma sie co gniewac a z drugiej strony to fajnie chyba zobaczyc swoj bolid na logo?

Nie no nie mam nikomu tego za zle
ładnie sie skomponował tylko jakbys mogl u innych wymazac blachy bo ja to swoje sam w super profesjonalnym programie ala Paint wymazalem a u reszty w logo blachy nadal widnieję no chyba ze im to odpowiada 
LU ****
ZGR ****
Glownie lewa strona loga 
pozdrawiam

ZGR to moj, master sie ze mna kontaktowal, wiec wydaje mi sie, ze z tymi u ktorych blachy widac kontakt byl. Pozdrawiam.

Jako jedyny masz z przodu halogeny;) A co do blach tak mi sie przypomniało
szkoda ze tu malo ludzi pisze
fajnie by bylo jakby to sie rozkrecilo
http://www.golfv.pl/ tutaj ja jeszcze siedze i tutaj dosyc temat wrze
pozdrawiam 
Ostatnio edytowany przez krisv (03-11-2009 07:33:04)

krisv napisał:
Jako jedyny masz z przodu halogeny;) A co do blach tak mi sie przypomniałoszkoda ze tu malo ludzi pisze
fajnie by bylo jakby to sie rozkrecilo
![]()
http://www.golfv.pl/ tutaj ja jeszcze siedze i tutaj dosyc temat wrze![]()
pozdrawiam
Wszystko w swoim czasie, użytkowników jest dużo, tematów powoli ale przybywa, więc spokojnie, jeszcze się rozkręci, zaglądaj co jakiś czas.

trzymam za slowo
powodzenia pozdrawiam 

No i pod choinke wpadlo CB Radio President Walker i sredniej polki antena Canex 

no to radyjko super, niektorzy narzekaja, ze za czułe 
Ostatnio edytowany przez Mati (24-12-2009 15:06:55)
Autko fajne wszytko pieknie tylko za duze balony masz na tych felgach... mi sie to nie widzi
Kriss napisał:
Autko fajne wszytko pieknie tylko za duze balony masz na tych felgach... mi sie to nie widzi
Taa z 35 mm profilem na pewno jazda po naszych drogach byłaby przyjemna i zapewne owocna (wymiana zawieszenia), niski profil wygląda nieziemsko ale to w sumie jedyny tego plus.