Witam
Jestem posiadaczem piątki od trzech miesięcy. Silnik BKC 1.9 TDI 105 km
Po podłączeniu vaga do auta wyskoczyły mi cztery błędy:
4 Faults Found:
17055 - Cylinder 1 Glow Plug Circuit (010): Electrical Fault
P0671 - 000 - -
17056 - Shareware Version. To Decode all DTCs
P0672 - 000 - Please Register/Activate
17057 - Shareware Version. To Decode all DTCs
P0673 - 000 - Please Register/Activate
17058 - Cylinder 4 Glow Plug Circuit (013): Electrical Fault
P0674 - 000 - -
Readiness: N/A
Pierwszy i ostatni podejrzewam świece żarowe, nie wiem dokładnie, a już na pewno drugi i trzeci.
Jeżeli ktoś miał ten sam problem, albo jest zorientowany w tym temacie może mi coś przybliży.
ProszÄ™ o pomoc-Pozdeawiam ('
', '');
Ostatnio edytowany przez firstman (14-01-2011 15:23:58)
Tak to błędy świec, możliwe, że spalone, możliwe,że styki wystarczy przeczyścić, mimo wszystko auto masz z lat 2004-2006 bo w tych latach bkc montowano, tak więc wypadało by wymienić komplet świec beru - takie polecam około 170 zł .

Tylko jakie wybrać? Czytałem gdzieś na forum że tylko oryginalne z Aso, bo ponoć są na napięcie 7 v, a beru jak się rozglądałem na alegro to wszędzie 5 v i dla tego szybko się przepalają
Podpiąłem vcds pod auto i wyskoczyło, że świeca walnięta na 4 cylindrze, zakupiłem nowe świece boscha w intercarsie, bosch - znajomy mechanik stwierdził, że dłużej wytrzymują niż beru, zobaczymy.

A wlasnie, ile km swiece zarowe sa w stanie wytrzymac?

a co myślicie o NGK
miałem świece NGK w Golfie IV (1.6 benzyna), zamontowałem przy 90 tys przebiegu.. nie mam już tego Golfa, jeżdżą nim moi rodzice, z tego co wiem, to nie wymieniali jeszcze.. obecnie czwórka ma 130 tys przebiegu, nic się mu nie dzieje, więc wydaje mi się, że świece są OK.. .

NGK sa swietne, uzywalem tego w moim Nissanie. Zastanawialem sie, jaka ich swiece zarowe maja reputacje?

pozwolę sobie odświeżyć temat...
Kolego Master, jak siÄ™ bosch sprawuje?
zastanawiam się czy wybrać droższe BERU, tańszego bosch`a, a może coś z abstrakcji - febi bilstein (chość nie wiem, czy oni nie są dobrzy tylko w zawieszeniach) 
156 tys. km teraz, więc niewiele więcej, ale ze świecami wszystko ok, odpalanie w największe mrozy bezproblemowe, oczywiście to też duża zasługa akumulatora.

Na pierwszy montaż idą Beru więc nie ma co kombinować.