Mam pytanie. Płyn w chłodnicy, wymieniacie go? dolewacie? Jak często, ktoś to robiłem? w książce serwisowej nic nie pisze na ten temat. Z tego co wiem to wymiana powinna być co 3 lata.
ja nic nie dolewam bo płynu nie ubywa, raz na rok jade do warsztatu i sprawdzają właściwości testerem 
Teoretycznie powinieneś mieć teraz czerwony/różowy o początkowym oznaczeniu "G" o ile się nie mylę, ten z linka się więc nie nadaje. Sprawdzałem u siebie mam g40.
Ja bym się nie bawił w takie rzeczy ... a płyn najlepiej raz w roku przed zimą zmienić , nie jest to duży koszt a lepiej mieć pewność 

Jakie macie zdanie na temat różowy/czerwony płyn chłodniczy firmy Borygo ???

obecnie praktycznie wszystkie płyny są mieszalne.
podobno nie miesza sie tylko płynów zwykłych z tzw. eko
płyn utrzymuje swoje właściwości przez 5 lat - i nie chodzi tu tylko o temp krzepnięcia ale i o właściwości antykorozyjne, więc nie ma potrzeby zmieniać płynu co roku, no chyba że wam ubywa i dolewacie wody - ale to już raczej świadczy o usterce
a w ogóle to nawet jak się doleje 200 czy 300 ml wody destylowanej to też nie będzie problemu, płyn się jakoś nie osłabi i nie trzeba go od razu wymieniać. Przy pojemności układu w golfie V może to obniżyć temp. krzepnięcia o ok. 2-3 stopnie, czyli i tak będzie lepsza niż -30

Dziękuje za odpowiedź. Zauważyłem ubytek płynu (zapaliła się kontrolka) na drugi dzień po wymianie rozrządu. Zajechałem do znajomego mechanika co robił mi rozrząd i dolał mi 0,5 litra (do górnej kreski MAX) czerwonego Borygo (gdyż mam czerwony w zbiorniku auta), choć bardziej zastanawiałem się nad płynem Prestone.