Mam problem spalił mi stop w klapie ,mam pytanie jak wymienić stopa i czy stop od zwykłego golfa 5 pasuje do klapy od gti ponieważ taką posiadam, a ta klapa ma inny daszek i nie wiem czy stop też nie jest inny.

W celu wymiany lampy STOP z klapy GTI czeka Cię demontaż spoilera (bokami przyklejony do klapy) - lapa ta jest montowana od spodu spoilera na dwie śruby, jest ona zupełnie inna niż w zwykłej klapie, koszt lampy w ASO około 170 zł (dwa lata temu kupiłem za tyle, teraz pewnie więcej). Na allegro były całe nowe kompletne spoilery do GTI z lampami za 100 zł sztuka. Zobacz dział na forum ciekawe aukcje, tam podałem link do tej aukcji allegro.
Ostatnio edytowany przez RUTRA (07-01-2012 14:36:24)

nie ma innej możliwości wymiany tego stopu , trzeba tą dokładke ściągać :-(

Tak jak pisałem, lampa ma wkręcane od spodu dwie śruby. ja ściągniesz wewnątrzną ramę plastikowa klapy (ta górną jasną) to zobaczysz tylko zaślepiony w klapie otwór na lampę STOP, bo lampa GTI ma tylne wzmocnienie, które idealnie wypełnia otwór w klapie na zwykłą lampę. A czy jesteś pewny, że spaliła się lampa? Po drodze, przy lampie jest złącze dwupinowe i może coś z tym złączem jest nie tak?

Witam! Mam problem z swiatlami stop tzn. w momencie zamkniecia w garazu lub nastania nocy zapalaja sie swiatla stop az do momentu wyczerpania akumulatora , jesli dzien i jasno jest ok.

mirek1301 napisał:
Witam! Mam problem z swiatlami stop tzn. w momencie zamkniecia w garazu lub nastania nocy zapalaja sie swiatla stop az do momentu wyczerpania akumulatora , jesli dzien i jasno jest ok.
a masz w aucie czujnik zmieszchu ?bo może jest jakieś zwarcie w instalacji czujnik urachamia stop