Mam zamiar kupic opony , powiedzcie mi koledzy ktore beda najlepsze lub ktore mi mozecie polecic bo jest taki wybor ze niewiem ktore kupic a nie chcem kupic opon ktore beda mi bluczec lub cos w tym rodzaju...

paweldaniel napisał:
Mam zamiar kupic opony , powiedzcie mi koledzy ktore beda najlepsze lub ktore mi mozecie polecic bo jest taki wybor ze niewiem ktore kupic a nie chcem kupic opon ktore beda mi bluczec lub cos w tym rodzaju...
Ja mam w swoim Mk5 Michelin Pilot Exalto i jestem z nich bardzo zadowolony, poniżej podaję link z opiniami innych użytkowników tych opon:
http://www.oponeo.pl/testy-opony/osobow … t-exalto-2

A co koledzy powiecie o tych oponach Nankang NS 2 225/45/17

Kolego jeżeli zawsze szukasz jakies Opony patrz na ocene i opinie opon tak mozesz troche wy wnioskowac jak dobra dana opona jest
Ja mam Dunlop Sp Sport 01 w tym rozmiarze i POLECAM! wiadomo cena troszke wygórowana ja kupowałem po 455zł nowke/szt miesiac temu teraz sa drozsze ale sa jak przyklejone do drogi
))

paweldaniel napisał:
Ja moge Ci polecic Fulda SportControl!Jak cos to mam do sprzedania po 8 tys. km.Napewno nie kupuj zadnych matadorow,infiniti itd.

Powiedz mi jak sie jezdzi na tych Bridgestone potenza RE050 a przede wszystkim czy nie sa glosne bo to jest dla mnie wazne

No i kupione CONTINENTAL CONTISPORTCONTACT 5 Polecam !!!!

polecam Firestone Firehawk SZ90 http://www.feuvert.pl/opony/firestone. Fajna, sportowa, dobra na deszcz i na piasek na asfalcie. Asymetryczny, kierunkowy bieżnik łatwo usuwa nawet duże nadmiary wody. Może się przyzwyczaiłem, ale lubię opony kierunkowe. Jeszcze jedno. Mimo wyraźnego bieżnika one są dość ciche.

torx, pierwszy post i odrazu reklama..

Skąd pomysł, że reklama??? Przecież Paweł pytał się co polecamy..? Więc?
Jeszcze jedno. To nie jest/był mój pierwszy post.

Witam,
Mam pytanie odnośnie opon do autka. Aktualnie jestem przed zakupem nowego kompeltu opon. Firma narazie to drugrzedna sprawa, wiekszy problem mam z rozmiarem. Szukam opini o rozmiarze 225/45 R17 i 215/45 R17. Obecnie posiadam z przodu 215/45 R17 a z tyłu 225/45 R17 ale chciałbym wymienić na 4 takie same. Dodam że posiadam felgi 7,5jx17 . Moje pytanie to czy jeśli założe 225/45 na wszystkie kołą to czy przy pełnym obciązeniu nie beda tarly kola o nadkola? I czy 215/45 R17 nie beda zbyt niskie na polskie drogi. A może isc w strone 205/50 R17? Tylko nie wiem czy ten rozmiar do tej felgi bedzie ok czy nie bedzie za wąska? Bardzo prosze rade i moze erwentualne zdjecia z oponami 205/50 R17

225/45 a 215/45 różnią sie szerokoscia a nie ze beda niższe ja mam 225/45 r 17 i mam go w wersi sportline czyli zdeka niższy i jak go załaduje na maxa to jak wyskoczy to przytrze troche ale to tylko jak jest jakis uskok a tak to nie trze mi nic ale tak to jest ok ja posiadam uniroyal rainsport 3 jak cos to polecam oponke
kupiłem sztuke za 325 zł na oponeo 
Ostatnio edytowany przez jarus1910 (28-06-2014 17:54:07)

Oponki kupione Pirelli P7 Cinturato 225/45 R17 wszystko gra jak powinno. Wczoraj zrobiłem mały test. Wyjazd na zakupy w 4 osoby i nic nie tarło. Spalanie na A4 przy 120km/h z klima średnio 6,3 litra. Więc chyba jest ok. jak uważacie?