Mam pytanie zauważyłem ze w wszystkich golfach 5 jakie spotykam tylne lampy pozycyjne swieca te kółka a u mnie półkola a jak stop nacisne to wtedy 2 czesc sie doswieca .... Co jest grane?

szczerze powiedzawszy nie przyglądałem się u mnie jak jest ale jeśli ma świecić całe kółko w lampie a u ciebie jest inaczej to może świadczyć o tym że masz przepaloną żarówkę dwu włuknową i swieci tylko stop ,sprawdze dzisiaj u siebie jak jest

VCDS trzeba uruchomic, w Golfie MK5 jest opcja świecenia całych ringów lub połówek, gdybyś miał przepalone żarówki z tyłu to zapalona kontrolka przepalonej żarówki w liczniku by o tym informowała.

gdy ja kupilem moja piateczke to mialem za slabe zarowki i kontrolka sie nie swiecila w liczniku i tez tak jakby polowa lamp sie swiecila wymienilem zarowki i bylo ok

u mnie jest tak że jak nacisne stop to świeci tylko połówka lampy a jak załączę światła to świeci cała lampa a gdy puszcze stop to też świeci cała lampa,żarówek dwu włuknowych tam nie ma bo mam wkład z takiej lampy i sprawdzałem,więc tak jak kolega wyżej pisze VCDS-a i do roboty hehe pozdrawiam

Aby włączyć pełne ringi musisz :
wchodzisz w borda czyli
09-długie kodowanie
bajt 3
w bicie 1 trzeba zmienić 0 na 1
u mnie działa

Dokładnie tak trzeba zrobić ale nie wiem przy jakich bordach jest to możliwe. Podejrzewam że przy tych z górnej półki.
,
,
,
,
.

Ja sobie zlutowałem ścieżki w lampie i tez daje rade.

a może ma ktoś tak zrobione że te ringi z lamp w klapie świecą?

może trzeba ustawić intensywność świecenia bo na pewno da się przyciemnać i rozjaśniac ale nie wiem czy można to robić z każdej strony osobno

A jest mozliwe jak mam przepalone zarówki to tak jest?bo w kazdej lampie z tej prawej strony sa przepalone i lekko swieca ;// a na jakiej zarówce jest stop w lampie? nie powinna być dwuwłóknowa?

jak by była przepalona to wcale by nie świeciła,może jakieś styki sa zaśniedziałe,spróbuj wtyczki przeczyścić

mialem wlasnie tak ze zarowka byla taka jakby przypalona taka ciemna i wymienilem na nowe i wtedy w lampach sie juz normalnie swiecily zarowki czyli byl pelen ring