Strony: 1

GOLF V 2.0 TDI 140 KM.2004 r. Kolor: niebieski-grafitowy metalic(ciężko ocenic) Przebieg:184 tyś. Wyposażenie:4 el szyby,el. podgrz.lusterka,climatronic dwu strefowy,10xair bag,2x podłokietnik,wspomaganie,ABS, ESP, radio wbudowane fabryczne 10xgłośnik ,dzielona tylna kanapa, alu felgi 16(205\55). Auto sprowadzone z Niemiec w kraju dwa lata. Niedługo dołącze fotki . Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez brzoza (10-04-2011 20:26:04)

Nie ,odpukac nic się nie dzieje. Ogólnie jestem zadowolony,może trochę felerny lakier mam, pełno odprysków na krawędziach drzwi,ale w sumie poczytałem że chyba nie tylko u mnie lakier jest słabej jakości.Jeszcze jeden mankament:mój mechanik zauważył trochę oleju w interkulerze,i nieorginalną turbinę w moim golfiku, teraz nie wiem czy są to resztki oleju ze starej turbiny , czy przepuszcza nowa .Poza tym troszkę ją słychac gwiżdże,może poprzedni właściciel chciał zaoszczędzic i wymienił na używaną.Puki co wszystko gra,oby tak zostało.

Troche oleju w intercoolerze powinno byc ale tylko troche. Pamietaj, ze turbina nie lubi jak sie ja eksploatuje ponad stan na zimnym silniku no i na goracym tez od razu nie gas auta bo wtedy smarowanie nagle ustaje a turbina jeszcze chwile sie "kreci"
Mati napisał:
Troche oleju w intercoolerze powinno byc ale tylko troche.
Oleju w intercoolerze nie powinno być jednak bardzo mała ilość tego oleju nie powinna robić problemu

Ponad stan podejrzewam że chodzi o obroty . Do ilu obrotów kręcimy na zimnym ?,a przy okazji pytanie jaki jest maksymalny moment obrotowy w moim silniku ,chodzi mi o to jak najszybciej rozpędzic auto po ilu obrotach zmieniamy bieg na następny?
Nie chce klamac ale najwiekszy moment obrotowy masz chyba przy 3500 tys/obr. Na zimnym silniku jezdzij raczej delikatnie ja zmieniam biegi przy okolo 2 tys/ obr

Witam nowego kolege, kiedy te fotki obejrzymy?

No właśnie chętnie bym popatrzył na nowe zdjęcia aut na forum 

Zagladam tutaj od czasu do czasu i kurde czekam ciagle na jakies foto by oczy nacieszyc w te smutne jesienne dni 
Strony: 1