i wyposażenie podaje 6 pasywnych głośników- co to znaczy?

Nie potrafię Ci doradzic co jest nie tak. Proponuje abyś sprawdził przez siatkę maskownicy czy masz głośniki dolne w tylnych drzwiach, jeśli są to sprawdź czy są zamontowane piny w kostkach tylnych słupków itd. Pewnie tą metodą dojdziesz co jest nie tak w instalacji Twojego samochodu, że nie grają tylne głośniki. Jak pisałem wcześniej, te 6 głośników z fabryki to tylko przód jest.
Ostatnio edytowany przez RUTRA (06-04-2012 21:19:34)

ok. będę korzystał z opcji edytuj. od niedawna mam golfa i dla mnie jest trochę dziwne że może nie mieć głośników z tyłu. jutro to sprawdzę i postaram się napisać czy one tam są czy nie. Wiec według tego co piszecie to wszystkie 6 głośników znajdują się z przodu, trochę kiepsko ale jak faktycznie tak jest to będę musiał pomyśleć o doposażeniu a wtedy będę potrzebował pomocy z waszej strony. P.s czy ma ktoś z was opis bezpieczników w języku polskim? i kolejne pytanie - po czym poznać czy w drzwiach mam tylko odblaski czy podświetlenie?
Ostatnio edytowany przez tpotyra23@wp.pl (06-04-2012 21:48:56)

tpotyra23@wp.pl napisał:
ok. będę korzystał z opcji edytuj. od niedawna mam golfa i dla mnie jest trochę dziwne że może nie mieć głośników z tyłu. jutro to sprawdzę i postaram się napisać czy one tam są czy nie. Wiec według tego co piszecie to wszystkie 6 głośników znajdują się z przodu, trochę kiepsko ale jak faktycznie tak jest to będę musiał pomyśleć o doposażeniu a wtedy będę potrzebował pomocy z waszej strony. P.s czy ma ktoś z was opis bezpieczników w języku polskim? i kolejne pytanie - po czym poznać czy w drzwiach mam tylko odblaski czy podświetlenie?
W tylnych drzwiach jeśli jest lampka to dolna powierzchnie ma białą - służy ona do oświetlenia podłoża po otwarciu drzwi, jeśli odblask to cały czerwony jest. Ja swojego MK5 doposażałem o te tylne lampki ostrzegawcze w drzwiach (przednie też).
Mój kolega ma MK5 z Niemiec 2007 r. comfortline 4 drzwi i głośników z tyłu fabrycznie nie mia (climatronic, grzane fotele itp. są).

Witam A powiedzcie panowie jak to wyglada z golfem 3 dzwiowym , czy ktos juz montowal tam glosniki , jak wyglada sprawa z kablami i jakie glosniki. Dzieki

Koledzy podnosze. Moze ktos powiedziec cos o golfie 3 drzwiowym ?? wiem ze kable trzeba przeciagnac ale wie ktos moze jakie glosniki tam wchodza ? bo nie wiem jakie kupic..

może ktoś powiedzieć co jest potrzebne aby założyć głośniki z tyłu? (5 drzwi). mam 2 puste gniazda (nie mam 4 slotów jak na załączonym wcześniej zdjęciu) niby sa jakieś tam kable, ale nie wiem które do czego, bo jeszcze el. szyby itp.
Jak sie siedzi z przodu to nawet nawet akustyka się wydaje, ale z tyłu kompletna klapa, gdyż z przodu powiedzmy głośność jest akurat, a z tyłu prawie nic nie słychać 

halo halo moze ktos odpowiedziec ?? wie ktos cos ?