Strony: 1

http://www.tylkogolf.pl/sklep/index.php … =9_103_747
Z jakich elementów składacie rozrząd w swoich Golfach ?

Pasek zawsze mam Continentala a rolki jak kMaster reuville
Ostatnio edytowany przez korba (11-07-2011 20:54:53)

Postaram się wrzucić do oferty.

Chłopaki właśnie będę wymieniał rozrząd prawdopodobnie w Bosh Service w ¯ywcu i otóż cwaniak z tego serwisu powiedział mi cene koło 1000zł jak myślicie o tej cenie podanej od tego Pana a jak wygląda wymiana rozrządu w ASO jaki koszt?? Lukałem żeby sam kupić części pasek, rolka zwrotna, rolka napinająca, pompa wody czy nie zapomniałem o czymś?? Czy zimmer tez trzeba wymieniać ?? Myślę że był bym w stanie sam wymienić rozrząd tylko boje sie że jak pójdzie coś to zostanę na lodzie więc wole oddać do servisu i w razie czegoś wezmę rzeczoznawce. Aha powiedzcie mi czy jak kolo w tym Boshu wymieni mi rozrząd mogę sie starać o oryginalne pudełka z tych części i o zwrot starych części?? Jak ktoś miał do czynienia z servisem Bosha dajcie swoje opinie na temat tegoż warsztatu 

Jak masz jakie takie pojęcie o mechanice to zmienisz sam bez problemu.Ja dałem ok 670zł za cały komplet rozrządu w serwisie z tym że starą pompe wody oddalem po wymianie.Gdzieś na forum jest manual jak to zmienić bez popuszczania koła na wałku rozrządu a co za tym idzie bez synchronizacji.
Ja korzystam z usług Bosch Szymecki w Knurowie i jak najbardziej polecam ... Jest trochę drożej ale masz na wykonaną usługę gwarancję i na pewno ci nic nie spapra
A stare części dostaniesz z tym że musisz o tym powiedzieć jak będziesz oddawał auto do serwisu .

Aha no już wiem coś więcej dzięki chłopaki ale masz jeszcze parę pytań na które chciałbym dostać odpowiedzi jaki jest koszt mniej więcej robienia rozrządu w ASO? Jakie części trzeba wymienić przy rozrządzie czy zimmer też??? Czy muszę zrobić wymianę oleju przy rozrządzie:)

Strony: 1