Czy w Golfie V używa ktoś żarówek H7 o mocy 100w jak to wpływa na lampy i przewody bo miałem kiedyś w oplu takowe i nic się nie działo?

Wszyscy na xenonach jadą?

po co chcesz takie żarówki ?

Bo moje postojowe są jaśniejsze aniżeli h7 Philipsa

chyba żartujesz . golf ma super światła .Pod warunkiem że są sprawne i dobrze ustawione . Jeśli ustawienie jest prawidłowe to porządny miernik do reki i zobacz jaki prąd dochodzi bezpośrednio do żarówek .Jeśli kiepski to już wiesz od czego zacząć szukanie awarii
Jeśli to nie pomoże to diagnostyka VAG
Jeśli wszystko inne jest spełnione a światła dalej są kiepskie to całkiem możliwe że kos kiedyś właśnie eksperymentował z taka mocną żarówką i teraz pozostaje tylko wymiana lampy
100W żarówka świeci super ........ przez krótki czas . Pod wpływem ciepła 90% odbłyśników matowieje i świeci ....... rzeczywiście gorzej niż postojowe

Ja mam u siebie H7 ale 55W i jest ok.

Jeśli masz słabe światła to kup żarówki H7 o mocy 55W ale o większej wydajności np. OSRAM, HELLA itp., które obciążają instalacje elektryczną w granicach przewidzianych przez producenta pojazdu. ¯arówki 100W obciążą w znaczny sposób instalacje elektryczną, a także spowodują wypalenie (zmatowienie) odbłyśników lamp. Generalnie odradzam eksperymentów z żarówkami o tak wysokiej mocy.

W zeszłym tygodniu wymieniłem właśnie u siebie żarówki w światłach mijania, bo wieczorami w czasie deszcze już praktycznie nic nie było widać. Zamontowałem sobie żarówki H7 osram night breaker plus (poprzednie były z Boscha) - cena wysoka, zobaczymy jak jeszcze będzie z trwałością, bo to podobno ich druga wada, choć różnice widać, polecam.

Miałem kiedyś w swoim MK5 żarówki night breaker OSRAM i po około pół roku padła mi jedna żarówka (dokupiłem jedną sztukę), a po kolejnych 3 miesiącach padła druga. ¦wiatła faktycznie na nich są dużo bardziej wydajne, ale jest problem z ich trwałością.

Ciekawi mnie właśnie ile u mnie pociągną te żarówki (osram NB plus), w zeszłym roku zamontowałem sobie światła do jazdy dziennej, więc na światłach mijania będę jeździł tylko po zmroku. Swoją drogą to wymiana żarówek dość szybka i bez żadnych problemów 

http://allegro.pl/philips-bluevision-h7 … 60671.html co myslicie o tych zarowkach ?? 

Będziesz miał xenony za 75 zeta. Ogólnie uważam, że są ok, miałem kiedyś tego typu żarówki jeszcze jako H4 i byłem z nich zadowolony - poprawa światła i wyglądu samochodu, żarówki te były trwałe.

Ja jezdze na BlueVision i mi sie podoba. Dają wyraźne jasne światło o białej barwie. Przyjemne dla oka z zewnatrz:) .... ale cos kosztem czegos, nie działają dłuzej niz 6 miesiecy. pzdr

mam proste pytanie jakie zarowki sa w kierunkach w lusterkach:)

Mrqwa84 napisał:
mam proste pytanie jakie zarowki sa w kierunkach w lusterkach:)
Tam są diody LED.

no ok dzieki;)

dartmooor napisał:
Ja jezdze na BlueVision i mi sie podoba. Dają wyraźne jasne światło o białej barwie. Przyjemne dla oka z zewnatrz:) .... ale cos kosztem czegos, nie działają dłuzej niz 6 miesiecy. pzdr
miałeś racje, bylo spoko ale wytrzymaly cos kolo pol roku tylko ;/