Witam .
Mam niesamowitego nerwa jakis dziad dzis mi zarysował cała maske ale tak na 3mm i sa to 4 rysy 1 przy 2 . znacie moze jakiegoś dorego lakiernika na ślasku bo nie chce zadnej prowizorki robic i nie drogiego . mój piękny golfik 

Niestety nie ten region, 3 mm to długość czy co? Mozesz sam sprobowac za pomoca dobrej pasty polerskiej, a co do malowania to polecilbym albo zaprawke jakas albo malowanie punktowe czyli jesli powierzchnia do malowania nie przekracza wielkosci formatu kartki a4

Jak pomalujesz to potem przy sprzedazy beda gadac, a to, ze bity i, ze trzeba zjechać z ceny. Najlepiej zrobić porządną zaprawke, z bliska będzie widać ale jak ktoś to zrobi z głową to naprawdę minimalnie.

to jest 4 rysy o głębokości około 3 mm jest calutka maska porysowana od światła do światła i od góry do światła . i chce zrobić dobrze żeby nie było ze bity .
tak sobie mysle, ze skoro jest cala maska porysowana to nie ma wyjscia i trzeba pomalowac, w zasadzie to normalna sprawa, znajomy w sprinterze, ktory ma 2 lata juz 2 razy malowal maske, wszystko przez kamyczki dlatego to chyba normalna sprawa malowanie maski

tylko potem przy sprzedaży. autko jest idealne wszystkie szyby ten sam rok przebieg u dokumentowany . i właśnie potem ludzie ze bity . i ze mnie dają. a szkoda
Ale nic nie zrobisz, jak nie pomalujesz to bedziesz musial zejsc z ceny bo bedzie podrapany, a jak ladnie pomalujÄ… to niekoniecznie ktos musi od razu poznac.

znalazłem maske na allegro całą i mysle cała maske wymienić to nie bedzie widac . 300 zł taka maska . tylko nie wiem czy to jest ten odcień musiał bym jechać . jak by ktoś miał sprzedać maske srebrna metalik to pisać

Golf2.0 Tdi Tychy napisał:
znalazłem maske na allegro całą i mysle cała maske wymienić to nie bedzie widac . 300 zł taka maska . tylko nie wiem czy to jest ten odcień musiał bym jechać . jak by ktoś miał sprzedać maske srebrna metalik to pisać
Myslisz, ze ta maska bedzie miala taki sam kolor? wystarczy, ze auto jezdzilo na obszarze gdzie bardziej slonce swiecie i odcien moze byc troche inny.

no wałsnie o to sie martwie ale to tak samo jak po lakierniku . nie wiem chyba to tak zostawie
Na twoim miejscu pojechałbym do blarcharza i mu przedstawił cały problem, obecnie jest wiele różnych patentów, sam miałem przerysowany zderzak ok. 60cm i obeszło się bez malowania a jedynie zrobiono pieczołowicie porządną zaprawke.

Witam byłem lakiernikiem i sprawa wygląda następująco :
polakierowanie maski nic nie da trzeba wejść na elementy bliskie czyli błotniki (lewa-prawa)--- (cieniowanie ) wtedy będzie super nic nie będzie widać na 10000000000000000% nawet lakiernik będzie miał problem rozpoznać, jeśli będzie ok zrobione.
Pozdrawiam.

a ile taka przyjemność kosztuje ?

witam hmmmm ok 600zł.
---maska od 250zł. do 350zł.
---cieniowanie od 200zł. do 300zł.
Zależy jakie miasto jakie ceny jaki lakiernik .
pozdro

I jak kolego twoja maska? Malowałeś, wymieniałeś?

A poczekam do lata . narazie mi sie nie śpieszy .