Witam panowie chcialbym zalozyc glosniki z tylu i moje pytanie do was jakie wtyczki bede potrzebowal z tylu do radia RCD 300 bo jeszcze go nie rozbieralem a jak juz to zrobie to chcem odrazu pociagnac kable .

RCD300 posiada kostkę jak na foto poniżej (ta z lewej strony fotki, kwadratowa),
http://allegro.pl/kostka-iso-fakra-zasi … 91361.html
W celu podłączenia tylnych głośników będziesz zmuszony dodac w tej kostce 4 piny.
Co do przekroju przewodów to najprawdopodobniej 1 mm, ale tego nie jestem pewny na 100%.

Wielkie dzieki kolego RUTRA a moze wiez jaka srednice maja glosniki ktore maja isc z tylu chodzi o 3D .

Dzisiaj dobralem sie do radia podlaczylem kable , teraz tylko jeszcze musze zakupic glosniki i tu jest pytanie jakie najlepiej zeby dobrze graly moze jakies dwu drozne zeby dawaly w miare dobry bas i troche sopranu , a i powiedzcie mi panowie czy funkcja w radiu pojawi sie sama po podlaczeniu glosnikow bo po podlaczeniu samych kabli nic sie nie pojawilo . Dzieki

paweldaniel napisał:
Dzisiaj dobralem sie do radia podlaczylem kable , teraz tylko jeszcze musze zakupic glosniki i tu jest pytanie jakie najlepiej zeby dobrze graly moze jakies dwu drozne zeby dawaly w miare dobry bas i troche sopranu , a i powiedzcie mi panowie czy funkcja w radiu pojawi sie sama po podlaczeniu glosnikow bo po podlaczeniu samych kabli nic sie nie pojawilo . Dzieki
Jak podłączysz tylne głośniki to fader w radiu pojawi się autoamatycznie. Ja doposażałem swojego Golfa w tylne głośniki i gwizdki oryginalne - wersja 4D. Zastosowałem oryginalne okablowanie i kostki.

No to dobrze bo juz zaczynalem sie martwic ze cos jest nie tak , ale jak fader pojowi sie samo automatycznie po podlaczeniu glosnikow to dobrze , a powiedzcie mi czy do 3D jest taka sama srednica glosnikow jak do 4D. Dzieki

Wychodzi na to, że zarówno wersja 5 drzwi jak i 3 drzwi ma z tyłu ta samą średnicę głośników:
Tak min. podaje w opisie oferent głośników z aukcji:
http://allegro.pl/dystanse-glosniki-vw- … 72844.html