Swieci mi sie chceck od wczoraj pojawil sie kilka dni temu i zgals i wczoraj sie pojawil i nie gasnie.Mial ktos taki przypadek?Trzeba by pojechac na kompa a sama diagnoza i tak nic nie da.Mam trase za miesiac i nie wiem czy tak moge jechac.Auto lata normalnie.

korba napisał:
Swieci mi sie chceck od wczoraj pojawil sie kilka dni temu i zgals i wczoraj sie pojawil i nie gasnie.Mial ktos taki przypadek?Trzeba by pojechac na kompa a sama diagnoza i tak nic nie da.Mam trase za miesiac i nie wiem czy tak moge jechac.Auto lata normalnie.
Check engine to żółta kontrolka w kształcie silnika umieszczona na tablicy rozdzielczej.
Niestety bez podłączenia do VCDS-a nic nie wymyślisz, trzeba zobaczyć jakie wyskoczą błędy, przyczyn może być dużo.

podłącz pod kompa i zobacz jakie błędy są i potem coś może wymyślimy,

I znowu zgasl,wiem ze bez kompa sie nie obejdzie ale chcialbym to zrobic w pl bo tu w Holandi to mnie wykasuja 50 euro za kompa a same bledy mi nic nie daja.

Witam, dzisaj wymieniałem żarówki postojowe i coś poszło nie tak bo zrobiłem jakieś zwarcie, spaliło mi jedną z nich, pisałem o problemie w osobnym temacie, jednak pogrzebałem trochę w bezpiecznikach i wszsytko wruciło do normy. Niestety później zauważyłem że świeci się check engine i wyskoczył komunikat abgas werkstatt, a może to ma jakiś związek z tą wymianą postojówek na can-bus, chyba bez podłączenia do kompa sie nie obejdzie, jasna dupa.
Wyczytałem również na którymś forum że problem odnosi się do spalin a może przedmuchać co nie co rurę, czy ktoś uwarza, że takie dopalanie by pomogło czy to nie ma związku.

U mnie się swieci ale EGR sie przycina koledzy po czyszczeniu to trzeba czyms przesmarować czy jak ?

jarus1910 napisał:
U mnie się swieci ale EGR sie przycina koledzy po czyszczeniu to trzeba czyms przesmarować czy jak ?
odkręcasz tą czarną pokrywkę psikasz wszystko preparatem do czyszczenia przepustnic czy też przepływek najlepiej w aerozolu przedmuchujesz sprężonym powietrzem,trybo z silniczka możesz przesmarować niewielką ilością smaru,

Noi o to mi chodziło

witam dzisaj byłem na warsztacie i podpieliśmy pod kompa, wyskoczyły dwa błędy:
140 Przepływomierz powietrza za niskie napięcie
271 ¦wieca żarowa cylinder czwarty za wysoka temperatura
co to może oznaczać?> i jak się tego pozbyć?>, wykasowaliśmy, błędy ale po drugim odpaleniu już miałem ponownie świecący check i komunikat abgas werkstatt

trilowiec napisał:
witam dzisaj byłem na warsztacie i podpieliśmy pod kompa, wyskoczyły dwa błędy:
140 Przepływomierz powietrza za niskie napięcie
271 ¦wieca żarowa cylinder czwarty za wysoka temperatura
co to może oznaczać?> i jak się tego pozbyć?>, wykasowaliśmy, błędy ale po drugim odpaleniu już miałem ponownie świecący check i komunikat abgas werkstatt
ten błąd nie jest cały powinien mieć pięć cyfr,napisz go prawidłowo a do tego powinien być numer błedu z poprzedzająco go literka P też go podaj,co do przepływki to sprawdź w blokach pomiarowych wskazania przepływki czy są poprawne ,świece wykręci i zamień ją z inna np.z pierwszą i zobacz jaki błąd wywali

kurde no takie błędy wyskoczyły na urządzeniu sam widziałem, potem mechanik zrobił mi wydruk z tego, więc innych liczb nie mam, nie wiem może to jakaś skrócona wersja, a jak sprawdzić ten przepływomierz?>

trilowiec napisał:
kurde no takie błędy wyskoczyły na urządzeniu sam widziałem, potem mechanik zrobił mi wydruk z tego, więc innych liczb nie mam, nie wiem może to jakaś skrócona wersja, a jak sprawdzić ten przepływomierz?>
sam tego nie sprawdzisz chyba że masz np.VCDS to w blokach pomiarowych sie to sprawdza,albo niech ci to sprawdzi ten mechanik,a czm była robiona diagnoza?

tego nie wiem, ale jakieś stare urządzonko jeszcze z zainstalowanym xp, narazie problem występuje nadal i nie wiem co o może byc grane!

trilowiec napisał:
tego nie wiem, ale jakieś stare urządzonko jeszcze z zainstalowanym xp, narazie problem występuje nadal i nie wiem co o może byc grane!
podjedź do jakiegoś innego fachowca i podłącz auto pod kompa jeszcze raz