Ogłoszenie

Polerowanie,ceramika

#1 20-05-2012 20:36:26

adamjttk
Szeregowy
Ostatnia wizyta: 01-01-1970

padla cala elektryka w aucie przy montazu glosnikow. help

witam,

wymienialem glosniki w drzwiach kierowcy, zdemontowalem bok drzwi, zdemontowalem fabryczny woofer i tweeter (byly polaczone rownolegle) - kabel oryginalny ktory byl podlaczony do woofera wpialem do nowej zwrotnicy i z niej wyprowadzilem 2 kable na nowy woofer i nowy tweeter. do tego momentu wszystko bylo ok, samochod normalnie odpalal i jezdzil.

teraz przy grajacym radiu chcialem zamontowac spowrotem bok drzwi i gdy wkladalem bok w zaczepy nastapilo cos ala zwarcie i od tego momentu elektryka zaczela szalec - przy rozruchu pojawiala sie tak jakby seria spiec, (dziwne dzwieki, przygasajace zarowki) radio juz sie nie uruchamia wogole, przez kilka minut samochod wyswietlal wszystkie ikony na wyswietlaczu i wydawal jakis dzwiek cos ala buzer, pozniej padla juz zupelnie cala elektryka - nie pojawiaja sie ikony zadne, nie moge nawet zamknac samochodu.

czy ktos moze pomoc - jestem zielony, to moje pierwsze auto. sprawdzic jakies bezpieczniki czy cos? czy moglem cos uszkodzic przy wkrecaniu wkretami woofera badz przy zakladaniu boczka drzwi?

prosze o jakies wskazowki.

20-05-2012 20:36:26

VW REKLAMA
Google AdSense

#2 20-05-2012 21:17:41

gregk
Zasłużony
Od: Słupsk
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Silnik/Moc: 1.9 bkc/138ps

Re: padla cala elektryka w aucie przy montazu glosnikow. help

U mnie jak robiła się choinka na zegarach to padnięty był sterownik gateway. U Ciebie w pierwszej kolejności trzeba sprawdzic bezpieczniki i przekaźniki.

Stopka forum

Katalog Stron www statystyka Katalog stron