Ogłoszenie

Polerowanie,ceramika

#1 25-06-2012 12:18:46

gallanonymous
Szeregowy
Ostatnia wizyta: 01-01-1970

Montaż philips day&light 4led

Witam, mam pytanie.
Zamontowałem w swoim golfie V plus Philips Day&Light 4. Montaż na początku maja przez osobę, która się zajmuje elektroniką itp. oczywiście odpłatnie.
Niestety po miesiącu jedna z diód led się spaliła i aby odesłać do reklamacji trzeba było wszystko, wszyyyystko cały zestaw odesłać.
Wymienili mi całość na nowe tylko mam teraz pytanko.
Nie chcę tracić kolejnych pieniędzy za montaż tylko chcę sam spróbować ponieważ mniej więcej wiem, tylko mam pytanie.
To, że podłącza się pod akumulator to spoko tylko jeszcze jest jeden kabel, który podłącza się pod bezpiecznik czy tam gdzieś żeby te światła się załączały automatycznie.
Czy jeżeli aktualnie mam włączoną funkcję światła do jazdy skandynawskiej(czy coś w tym stylu, załączają się i wyłączają automatycznie) to czy jak podłącze ten kabel pod światła to będzie to działało?

Pytam ponieważ przed pierwszym montażem miałem włączone światła do jazdy skandynawskiej. Natomiast po demontażu w celu wysyłki do reklamacji nie miałem już tego włączonego (prosiłem o ręczne włączenie). Zastanawia mnie czy oni wyłączyli tą funkcję bo coś z nią nie działało ...
Czy teraz, aby to podłączyć znowu trzeba wyłączyć światła skandynawskie ?? Jeżeli tak to nawet się tego nie podejmuje bo za takie coś krzyczą 50zł ^^ buha

Więc nie będę tego zakładał jeżeli samemu mi sie nie uda wink
pozdrawiam

25-06-2012 12:18:46

VW REKLAMA
Google AdSense

#2 25-06-2012 16:55:29

Suchy
Ekspert

Re: Montaż philips day&light 4led

Podlacze siÄ™ pod temat czy ktoÅ› ma schemat podłączenia Å›wiateÅ‚ dziennych?  Planuje w najblizszym czasie takie zamontowac z tym ze one maja jeszcze funkcje kierunkowskazu. SÄ…  4 kabelki czerwony czarny biaÅ‚y i żółty. Ma ktoÅ› jakiÅ› pomysÅ‚?

#3 26-06-2012 08:29:56

Pablo
Zasłużony
Od: małopolskia
Silnik/Moc: BGU/BCA

gallanonymous napisał:

Witam, mam pytanie.
Zamontowałem w swoim golfie V plus Philips Day&Light 4. Montaż na początku maja przez osobę, która się zajmuje elektroniką itp. oczywiście odpłatnie.
Niestety po miesiącu jedna z diód led się spaliła i aby odesłać do reklamacji trzeba było wszystko, wszyyyystko cały zestaw odesłać.
Wymienili mi całość na nowe tylko mam teraz pytanko.
Nie chcę tracić kolejnych pieniędzy za montaż tylko chcę sam spróbować ponieważ mniej więcej wiem, tylko mam pytanie.
To, że podłącza się pod akumulator to spoko tylko jeszcze jest jeden kabel, który podłącza się pod bezpiecznik czy tam gdzieś żeby te światła się załączały automatycznie.
Czy jeżeli aktualnie mam włączoną funkcję światła do jazdy skandynawskiej(czy coś w tym stylu, załączają się i wyłączają automatycznie) to czy jak podłącze ten kabel pod światła to będzie to działało?

Pytam ponieważ przed pierwszym montażem miałem włączone światła do jazdy skandynawskiej. Natomiast po demontażu w celu wysyłki do reklamacji nie miałem już tego włączonego (prosiłem o ręczne włączenie). Zastanawia mnie czy oni wyłączyli tą funkcję bo coś z nią nie działało ...
Czy teraz, aby to podłączyć znowu trzeba wyłączyć światła skandynawskie ?? Jeżeli tak to nawet się tego nie podejmuje bo za takie coś krzyczą 50zł ^^ buha

Więc nie będę tego zakładał jeżeli samemu mi sie nie uda wink
pozdrawiam

Ale trochę nie rozumiem, skoro podłączasz dzienne to po co Ci właczona opcja skandynawska?

Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6

Sprzedam NOW¡ przepustnicę 03C 133 062S do 1,4 TSI i innych.

#4 26-06-2012 13:51:10

gallanonymous
Szeregowy

Może trochę to źle sformułowałem, ale już dowiedziałem się o co mi chodziło.

Czy ktoÅ› ma u siebie te philips 4 led drl day&light ?

Ponieważ zastanawiam się czy jest sens je zakładać po raz kolejny jak mają mi się znowu za 2miesiące przepalić (a nie podoba mi się jeździć ze spaloną chociaż jedną diodą led).
Jak są takie awaryjne to może hella led kupię ...

Stopka forum

Katalog Stron www statystyka Katalog stron