Mam pytanie dot. podłączenia głośników z tyłu.Wiem już sprawdzałem nie mam podciągniętej instalacji do głośników, zamierzam pociągnąć własne kable. Pytanie dot. podpięcia owych głośników pod radio rcd 300, czy muszę podpiąć bezpośrednio pod radio? czy może pod jakąś specjalną wiązkę sterowaną przez komp.?

Dzięki
Będę działać.
Kabelków się nie boję, najgorzej te plastyki wszystko takie delikatne, tonie to samo co starsze wersie choć demontaż podobny.
Pozdrawiam

Ja dalej w temacie czy ktoś ma specyfikację radia rcd 300 generalnie chodzi mi o wyjścia na głośniki, po której stronie są plusy a gdzie minusy? karteczka przyklejona do radia ma tylko oznaczenia cyfrowo od 1 do 8
1-5 tył (będę podłączał)
2-6 przód (oryginalny)
3-7 przód (oryginalny)
4-8 tył (będę podłączał)
i gdzie tu jest plus a gdzie minus?
Może ktoś orientuje się w temacie? i coś podpowie?
z góry dzięki i pozdrawiam!
I jeszcze jedno czy po rozłączeniu radia będę musiał wpisywać jakiś kod?
Ostatnio edytowany przez firstman (06-04-2011 22:33:42)

Powiedz Mi kolego jak sobie poradziles z tymi glosnikami bo tez mam zamiar sie za to zabrac ?

Witaj, no jest trochę roboty i trochę kasy, bo jeżeli był oryginalnie bez głośników to trzeba kupić boczki drzwi tapicerki, bo w nowych jest miejsce na gwizdki koło otwierania klamki, ale można ten wydatek pominać, zrobić na starych i prawie nic nie widać. Także Trzeba trochę rozebrać samochodu, począwszy od przodu deski rozdzielczej, wszystkie tapicerki drzwi i później składanie. Parę godzin trzeba poświęcić. A odnośnie podłaczenia to tam z tyłu na naklejce radia jest napisane jak podłączyc kable od głośników łącznie z opisem który + a który - . Ja nie miałem kostki oryginalnej na wszystkie głośniki to do tej starej kostki wziąłem wsuwki i wsadziłem od starej jakieś i jest ok. A w radiu automatycznie wyskoczy funkcja FADER po podłączeniu głośników, to jest od regulacji głośników przód - tył. Oczywiście żeby było dobrze to jeszcze To trzeba przez kompa podłączyć. Ale jeżeli nie podłaczysz gwizdków to będzie cały czas waliło błąd i nie będzie takiego efektu jak z gwizdkami. Pozdrawiam.

Tylko ze jam ma 3D i chcialbym wrzucic na tyl glosniki w boki jest tam miejsce maskownice sa wiec wydaje mi sie ze wystarczy tylko puscic kable i podlaczyc glosniki i powinno smigac , jak sadzicie ?

Siema, Też mam 3D i brak audio z tylu.. miejsce jest na basowe, ale gwizdki gdzie sie mocuje?
paweldaniel ogarnąłeś temat?
Pozdro!

wie ktos moze jakiej srednicy sa glosniki z tylu ?? i czy trzeba montowac dystanse jak sie wklada nie oryginalne ??
avee ! GolF napisał:
wie ktos moze jakiej srednicy sa glosniki z tylu ?? i czy trzeba montowac dystanse jak sie wklada nie oryginalne ??
jeśłi chodzi o 5drzwi, to dystanse musisz kupić, tak samo jak na przód, bo szyby nie otworzysz,
średnica taka sama jak na przodzie, czyli 165mm.. nie wiem natomiast jak jest w wersji 3drzwi..
jak będziesz kupował, to zwróć uwagę czy kupowane dystanse są napewno na tył, ponieważ z przodu są inne, które na tylne drzwi nie pasują.. pzdr

Super. Wielkie Dzięki
Ostatnio edytowany przez satyr97 (29-11-2012 00:13:33)

http://modyfikacje-vw.blogspot.com/2011 … przod.html
W tylnych drzwiach tapicerkę demontuje się tak jak z przednich drzwi pasażera.

witam...czy wie ktoś jak ściągnąć boczek z tyłu (3d) aby nic nie połamać?Póki co znalazłem 1 torksa i nic więcej...czy reszta jest na spinki i co po kolei ściągać,bo potrzebuję wymienić z tyłu głośniki,a W SAM NAPRAWIAM GOLF 5 temat jest słabiutko opisany

znalazÅ‚em, mam nadziejÄ™ że innym siÄ™ przyda http://www.r32oc.com/topic/31759-fittin … rs-3-door/
Oczywiście że da radę,
Rozumiem, że nie chcesz ładować do drzwi fabrycznych głośników, tylko kupić jakiś zestawik,
Pytanie, podłączysz to bezpośrednio do radia czy przez wzmacniacz?

Podepne sie pod temacik, panowie a podpowiedzcie jak to jest z podlaczeniem wzmacniacza. Rozumiem ze trzeba podlaczyc sie pod wyjscie na glosniki bo rca brak w rcd 300. Ale jak to jest z innymi radiami z seri vw. Narazie brak kasy i na lato rcd 310 planuje ale czy on ma wyjscie rca ? Pytam bo jak juz bede ciagnac to odrazu cinche bym wrzucil sobie ;D ale jak nie ma wyjscia to dal bym sobie spokoj